Baptiste Planckaert en Lorenzo Rota versterken Circus-Wanty Gobert voor 2 jaar

Door Kurt Vermeerbergen op 17 Nov 2020 - 12:49
Printvriendelijke versie

Circus-Wanty Gobert kan in 2021 en 2022 op twee versterkingen rekenen. Belgische puncher Baptiste Planckaert wilt een met pech doorzaaid seizoen uitvegen. De 32-jarige renner brak zijn sleutelbeen in zijn eerste wedstrijd van het seizoen, de Saudi Tour, in de kleuren van Bingoal-Wallonie Bruxelles. Het duurde dus tot eind juli vooraleer de Belg écht aan zijn seizoen kon beginnen, met als resultaat een derde plaats in de Antwerp Port Epic en de bergtrui in de Ronde van Luxemburg. Planckaert ontdekte de World Tour in 2017 en 2018 met Team Katusha, maar blinkt vooral in semiklassiekers uit. Dat bewijzen zijn overwinningen van vorig jaar in Rund um Köln en in 2016 in de Poly Normande, de Tour du Finistère, de Tour de Normandie en een rit in de Ronde van Tsjechië. Baptiste Planckaert is gemotiveerd om zijn succes in 2021 en 2022 bij Circus-Wanty Gobert verder te zetten.

Lorenzo Rota wordt in 2021 de derde Italiaan bij Circus-Wanty Gobert-Tormans. Na vier seizoenen bij Bardiani-CSF en een jaar bij Vini-Zabù, maakt de Italiaan op 25-jarige leeftijd de overstap naar de World Tour. Rota behaalde vooral op Italiaanse bodem veelbelovende resultaten. Zo werd hij vorig jaar 4e in de Coppa Agostoni en dit seizoen 5e in de Trofeo Laigueglia, 6e in de Faun-Ardèche Classic, maar ook 18e en 28e in de monumenten Il Lombardia en Milaan-San Remo. De in Bergamo geboren en getogen renner die net zijn derde Ronde van Italië achter de rug heeft, blijft tot eind 2022 bij het Belgische team.

Baptiste Planckaert: "2020 was een moeilijk jaar voor mij, dus was ik blij dat de overeenkomst met Circus-Wanty Gobert snel geklonken was. Ik was op zoek naar een iets beter programma en verandering van lucht. Nu het team bovendien de overstap naar de World Tour maakt, kan ik zeker op een uitdagende wedstrijdkalender rekenen. Ik kijk al uit naar de eerste afspraken met de sportieve directie, waarin ze hun verwachtingen nog meer zullen uitdiepen en waarin we mijn pad zullen uitstippelen. Zoals elk seizoen mik ik in elk geval op minstens één overwinning. "

Lorenzo Rota: " Ik voel me vereerd om vanaf volgend seizoen van dit grote team deel uit te maken. Dit jaar ben ik mentaal en fysiek gegroeid, ik voel me klaar voor de volgende stap. Bij Circus-Wanty Gobert krijg ik daar de kans toe en ik ben er erg dankbaar voor. Deze eerste ervaring in een buitenlands team is een droom die uitkomt. Het was bovendien een ongelofelijke verrassing toen ik hoorde dat de ploeg een overstap naar de World Tour plande. De voorbije jaren heb ik van de Amstel Gold Race en de Brabantse Pijl kunnen proeven. Dit zijn de koersen waar ik écht van hou, ik kan niet wachten om nog meer klassiekers te ontdekken en er het beste van mezelf te geven voor het team!"

Hilaire Van der Schueren (sportdirecteur): "We zijn altijd op zoek naar jonge klimmers. Gezien zijn sterk voorjaar, zijn jonge leeftijd en progressie hebben we ons oog op de Lorenzo Rota laten vallen. We wilden namelijk meer renners met zijn profiel in ons team. Naar mijn mening heeft hij het goede moment gekozen om naar ons team over te stappen, aangezien hij ons naar de World Tour kan volgen. De Italiaan heeft er het niveau voor. Hij wordt een belangrijke pion voor de lastige koersen.  We houden Baptiste Planckaert al een lange tijd in het oog en nu heeft hij eindelijk voor ons gekozen. We zullen voor hem een programma kiezen dat op zijn lijf geschreven is. Er zijn een groot aantal wedstrijden waarin hij een belangrijke rol kan spelen. Baptiste is dan ook altijd gemotiveerd om te koersen. Zijn positieve ingesteldheid is een meerwaarde voor ons team. "
 

Gerelateerde artikels

In deze januarimaand is Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux traditioneel op voorbereidend trainingskamp in Spanje. Eén van de Belgische renners maakte door een blessure echter niet de verplaatsing naar het zonnige Alicante. Baptiste Planckaert ontwikkelde bij zijn trainingsopbouw in november een...