Arthur Pagnaer: " Op alle vlakken sterker worden"

Door Kurt Vermeerbergen op 15 Mar 2018 - 10:28
Printvriendelijke versie

Arthur Pagnaer heeft er voor gekozen om dit jaar alles op het koersen te zetten. Arthur kreeg een aanbieding bij het T.Palm-PCW team en wil deze kansen met beide handen grijpen. We maken even kennis met deze Limburgse renner.

1. Welk waren voor uw de hoogtepunten van het afgelopen wegseizoen?
Mijn persoonlijke hoogtepunten van afgelopen seizoen waren mijn regelmaat over een volledig seizoen met mooie uitslagen in de BVB-wedstrijden en 1.12A en B koersen. Overwinningen als uitschieter waren er jammer genoeg niet, maar dieptepunten waren er ook niet. Vaak was ik beter dan de resultaten lieten uitschijnen.

2. Ben je tevreden of zat er toch meer in het afgelopen seizoen? Verklaar.
Ik ben zeker tevreden over afgelopen seizoen gezien vanwaar ik kwam in 2016, daar heb ik een seizoen als amateur gereden om terug plezier te vinden na alle blessures. Dit plezier is teruggekomen en dat is al een overwinning op zich.

3. Hoe waren de voorbereidingen naar seizoen 2018 toe? 
Mijn voorbereidingen naar het nieuwe seizoen verliepen goed. Na de laatste wedstrijd van het seizoen ben ik twee weken volledig van de fiets gebleven waarna ik begonnen ben met lopen, zwemmen, mountainbiken en fitness bij fit2kine. Daar is vooral gewerkt aan mijn core stability en kracht. Daarna ben ik begonnen mijn specifieke trainingsschema’s te volgen die ik krijg van mijn trainer Luc Roosen. Ik werk sinds vorig seizoen samen met hem en heb sindsdien al een serieuze vooruitgang geboekt.

4. In 2018 zien we u in de kleuren terug van T.Palm-PCW. Hoe ben je bij deze ploeg terecht gekomen? Toch een grote stap voorwaarts voor je?
Ik ben bij de ploeg terecht gekomen nadat ze op zoek waren naar stagiairs. Deze plaatsen waren echter al volzet maar daarna bleven we regelmatig contact houden en na het seizoen vertelde ze me dat ze nog een plaats vrij hadden voor mij. Dit is uiteraard een grote stap voorwaarts voor mij, wij rijden een heel mooi programma. Ik voel me goed in de ploeg en heb goed contact met de ploeggenoten. Ik hou van de meer internationale sfeer.

5. Op welke punten wil je dit jaar progressie boeken?
Ik wil vooral als renner progressie maken en op alle vlakken sterker worden. Van mijn woonplaats tot het heuvelachtige terrein in Nederlands Limburg of Wallonië is ongeveer een uurtje rijden met de fiets. Dit biedt mogelijkheden om te verbeteren op heuvelachtig gebied.

6. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven?
Ik hou van heuvelachtige wedstrijden of wedstrijden met een lastig parcours. Ik ben zeker geen rasechte sprinter, maar ben wel explosief. Daarom zal ik me focussen op wedstrijden waar er gesprint wordt in een uitgedund peloton.

7. Heb je al bepaalde doelen voorop gesteld voor seizoen 2018 ? Wanneer tevreden?
Een goede koers is eentje waar ik mij getoond heb. Dan zullen de resultaten wel vanzelf komen. We rijden enkele UCI .1 en .2 koersen met de ploeg. Hiervoor geselecteerd worden is het eerste doel, maar ik zal pas tevreden zijn als ik deze koersen tot een goed einde kan brengen.
 

Gerelateerde artikels

Arthur Pagnaer moest voor volgend seizoen op zoek naar een andere ploeg. Arthur koos voor het Davo United Cycling Team. "Mijn team T.Palm-PCW stopt ermee omdat de hoofdsponsor zich terug trekt voor volgend seizoen en er tijdig geen nieuwe sponsor gevonden is. Voor volgend seizoen heb ik...
De laatste twee jaren kende Arthur Pagnaer zeer veel pech. Hij kreeg te maken met klierkoorts, ziekte van Lyme en hartritmestoornissen. Ondanks alles bleef hij doorzetten en Arthur kijkt nu vol goede moed uit naar het seizoen 2015. 1. De laatste twee jaren zijn om snel te vergeten op sportief...
In het Waalse Plombieres behaalde afgelopen weekend Arthur Pagnaer zijn eerste zege van het seizoen in een spurt met 3. "Na de tweede ronde van de 17 ben ik weggereden met mijn ploegmaat  Carabin en  Helminnen. De hele koers vooruit gebleven en uitgelopen tot 1min 40 op het tweede...