Arthur Pagnaer: "Het is geen gemakkelijke periode geweest"

Door Kurt Vermeerbergen op 31 Dec 2014 - 07:55
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

De laatste twee jaren kende Arthur Pagnaer zeer veel pech. Hij kreeg te maken met klierkoorts, ziekte van Lyme en hartritmestoornissen. Ondanks alles bleef hij doorzetten en Arthur kijkt nu vol goede moed uit naar het seizoen 2015.

1. De laatste twee jaren zijn om snel te vergeten op sportief vlak. Als laatste jaar junior kreeg je klierkoorts en afgelopen seizoen werd je getroffen door de ziekte van Lyme.  Hoe kijk je ondanks alles terug op deze periode? Het is geen makkelijke periode geweest, maar wat voorbij is voorbij. Ik kijk nu vooral uit naar volgend seizoen.

2. Enkele weken geleden werd je opnieuw in het ziekenhuis verwacht voor een operatie wegens hartritmestoornissen. Hoe is het nu met je ? Tijdens BVB Rochefort sloeg in een afdeling men hart op hol. Meteen voelde ik dat het niet normaal was en ik stapte uit de wedstrijd en een tiental minuten later ging het over.  Een week later ging ik langs bij een hartspecialist die me zei dat ik te maken kreeg met hartritmestoornissen. Meteen kreeg ik te horen dat een operatie noodzakelijk was als ik aan competitiesport wou blijven doe,n dus was mijn keuze rap gemaakt. Ondertussen is de operatie goed verlopen en kan ik volgend seizoen terug  fietsen.

3. Wat vind je van uw seizoen als eerstejaars belofte? Vond je de overstap van junior naar belofte moeilijk ? Het is gegaan zoals ik er van verwacht had, een zwaar aanpassingsjaar. Ondanks al die tegenslagen ben ik blij dat ik toch nog een top 10 uitslag heb kunnen rijden.

4. Wanneer mag je starten aan de voorbereidingen van je seizoen 2015? Hoe ga je deze aanpakken? Ik ben stilaan terug begonnen met fietsen, fitnessen en lopen. Vandaag moet ik op controle en als ik groen licht krijg mag ik terug intensief sporten.

5. Ben je bijgelovig? Zo ja, wat zijn de kenmerken ervan ? Bijgelovig, ik denk het wel. Zo neem ik elke  koers een paternoster mee in mijn achterzak.

6. Wat doe je het liefste: rondes of klassiekers? Moeilijke vraag, rondes langer dan 4 dagen heb ik nog nooit gereden. Mijn voorkeur zou toch uit gaan naar eendagswedstrijden.

7. Welke renner is een voorbeeld voor je?  Fabian cancellara

Gerelateerde artikels

Arthur Pagnaer moest voor volgend seizoen op zoek naar een andere ploeg. Arthur koos voor het Davo United Cycling Team. "Mijn team T.Palm-PCW stopt ermee omdat de hoofdsponsor zich terug trekt voor volgend seizoen en er tijdig geen nieuwe sponsor gevonden is. Voor volgend seizoen heb ik...
In het Waalse Plombieres behaalde afgelopen weekend Arthur Pagnaer zijn eerste zege van het seizoen in een spurt met 3. "Na de tweede ronde van de 17 ben ik weggereden met mijn ploegmaat  Carabin en  Helminnen. De hele koers vooruit gebleven en uitgelopen tot 1min 40 op het tweede...
Arthur Pagnaer heeft er voor gekozen om dit jaar alles op het koersen te zetten. Arthur kreeg een aanbieding bij het T.Palm-PCW team en wil deze kansen met beide handen grijpen. We maken even kennis met deze Limburgse renner. 1. Welk waren voor uw de hoogtepunten van het afgelopen wegseizoen?...