Ziektes blijven Henrik Soetaert achtervolgen

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Apr 2014 - 11:24
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

De pech blijft Henrik Soetaert van het Zannata Lotto Cycling Team Menen achtervolgen. Voor het derde jaar op rij krijgt hij te maken met gezondheidsproblemen.

"Ik heb last van mijn billen. Bij inspanningen blokkeren ze soms zodat ik van het ene moment op de andere niets meer waard ben. Soms heb ik dit al in de opwarming, soms heb ik er geen last van. Dus het is erg onregelmatig. Ik had er als eerstejaars nieuweling ook last van. Ik kwam uit een periode vol ziektes. Mijn uitslagen begonnen eindelijk goed te komen. Plots was dat probleem daar en ik reed geen koers meer uit. Nu is dit sinds de stage in Spanje terug. Ik heb geen idee hoelang ik nu opnieuw in het sukkelstraatje zit. Ik hoop dat dit snel kan verholpen worden. Misschien als ik wat rust en dan opnieuw begin dat het over zal zijn.": vertelt Henrik. "De eerste 3 koersen van dit seizoen had ik geen last en reed ik telkens deftig uit. Mijn vorm was aan het groeien maar sinds het PK tijdrijden gaat het niet goed. Ik werd pas 37e op 63 omdat ik in de 2e ronde dit probleem weer kreeg, hetzelfde in Orroir, bergop kon ik mee maar in de vlakke stukken blokkeerde ik en het was direct over. Ik hoop dat dit snel over is zodat ik eindelijk eens op mijn waarde kan rijden (vorig jaar klierkoorts in 2e deel van seizoen). Als alles achter de rug  is kan ik een stuk verder komen in mijn wedstrijden."

Gerelateerde artikels

Henrik Soetaert zal als belofte starten volgend seizoen bij Spider King - EFC - Etixx. "De ploeg is nieuw en heeft de ambitie om elk jaar te groeien, daarom is dit het ideale moment om mee in de boot te stappen. We zijn met een kleine kern eerstejaars beloftes waardoor we weinig druk...