Yorben Jacobs sprint naar allereerste zege in Neerwinden

Door Kurt Vermeerbergen op 13 May 2018 - 08:14
Printvriendelijke versie

Drie jaar geleden maakte Yorben Jacobs de overstap naar het wielrennen. Gisteren in het Brabantse Neerwinden maakte hij zijn droom waar, de overwinning.

"We stonden met 37 renners aan de start van een heuvelig maar goed bollend parcours. In de eerste ronde probeerde ik alleen is weg te rijden, maar helaas kon ik niet ver weggeraken door het heel sterk ploegenspel van Cycling team Glabeek. Ik wist dat ik heel goed op mijn hoeden moest zijn voor aanvallen, zo heb ik heel aandachtig van voor gekoerst! Na 44 km van de 63 km voelde ik mij nog goed en dacht ik, dit kan hem worden. Dus heb ik een rustig maar strak tempo ingezet op de lang uitlopende helling. Na heel wat wringen en duwen zat ik in de laatste ronden in het juiste wiel, maar in de voorlaatste bocht liet ik mij zelf wegdrummen. Ik wist nog goed op te schuiven voor de sprint. De sprint werd heel vroeg aangegaan. Ik wist het juiste moment uit te kiezen en na een hele nipte spurt kon ik mijn handen in de lucht steken!"

Gerelateerde artikels

Yorben Jacobs maakt volgend jaar de overstap als tweedejaars nieuweling naar De Dijlespurters. "Ze hebben een mooi programma dat mij erg aan staat. Ik zou graag de Kastelse Durvers willen  bedanken voor de 2 leerrijke jaren jaren." Zelf je transfer melden kan via redactie@...