Yonie de Temmerman: "Hopelijk wordt het harde werken beloond volgend seizoen"

Door Kurt Vermeerbergen op 4 Nov 2015 - 10:19
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Yonie de Temmerman heeft een seizoen achter de rug om snel te vergeten. Een virus trok een dikke streep door zijn seizoen. Volgend seizoen als tweedejaars junior wil de sympathieke renner er opnieuw staan.

1. Wanneer gestart met wielrennen? Waarom de keuze voor deze sport? 4 jaar geleden ben ik gestart met wielrennen. Het heeft me altijd geboeid en het  was een uitdaging, een sport met veel risico en actie.

2. Hoe kijk je terug op je seizoen in het algemeen? Niet zo goed. Ik heb lang gesukkeld met een virus daarna de draad terug opgepakt en nog mooie uitslagen gereden als eerstejaars junior.

3. Aan welke wedstrijden heb je een goed gevoel aan overgehouden? In Kruishoutem, dat was men derde koers na men comeback van men virus, daar werd ik vierde van de 140 renners.

4. Hoe kijk je terug op de kampioenschappen? Tevreden of zat er meer in ? Zeker niet tevreden. De kampioenschappen vielen op het moment van men ziekte, zo kon ik niet deelnemen.

5. Als tweedejaars nieuweling was je goed voor verschillende podiumplaatsen. Wil je als tweedejaars junior volgend seizoen dit evenaren? Zeker en vast. Ik ben nu volop bezig met het werken aan mijn conditie en trainen, meer kan ik niet doen. Ik wil zeker evengoed doen en hopelijk misschien nog beter laten we hopen.

6. Op welke andere punten wil je uzelf zeker nog verbeteren naar volgend seizoen toe? Klimmen en zeker tijdrijden moet nog beter. Ik werk volop aan men gewicht voor wat van alles te kunnen maar sprinten blijft mijn discipline.

7. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Tevreden of niet echt doel deze discipline? Ik ben er hard aan het werken aan om me hierin te verbeteren. Zeker als je een ronde rijdt moet je een sterke tijdrit kunnen neerzetten.

8. Spurt of solo? Waarom? Sprint, ik ben wel grotendeels een sprinter en winnen in een sprint is ook machtig.

9. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Een wedstrijd in regen en wind. Een wedstrijd op karakter daar blijven de sterksten over.

10. Hoe ga je u voorbereiden deze wintermaanden op het nieuwe seizoen? Stabiliteit: lopen zwemmen: trx: en zo opbouwen verder op de fiets.

11. Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manier? Ja toch wel, ik draag altijd een ketting en houd me eraan elke koers.

12. Je gaat nu tweedejaars junior worden wat toch een belangrijk jaar is na de toekomst toe. Wat zijn de doelen? Doelen heb ik zeker, terug constant zijn en zeker gezond blijven. Hopelijk een overwinning en presteren in grote koersen. Met een jaar als tweedejaars nieuweling zal ik tevreden zijn maar we zien wel .... hard werken word beloond.
 

Gerelateerde artikels

"Ik heb heel de koers kunnen controleren en omdat ik de tussenspurten niet meedeed was ik nog fris op het einde van de wedstrijd. Het is men derde zege al dit seizoen en deze wil ik vooral opdragen aan Igor Decraene. Hij zou graag nog een overwinning erbij gedaan hebben op de weg.": vertelt winnaar...
Voor de Grote Prijs Jan De Palmenaer  in Uitbergen verschenen 40 nieuwelingen aan de start. Yonie de Temmerman behaalde er in de spurt zijn 4e zege van het seizoen. "In de 2e ronde weggereden met 4 en gans de koers echt goed samen gewerkt en met resultaat. We hadden meer dan een minuut...
Voor de Grote Prijs cafe La Luna verschenen 31 nieuwelingen in Ronsele. Yonie De Temmerman behaalde er zijn 3e zege op rij. " Gans de koers gewoon bekeken. Er waren 6 renners weg en 2 ronden voor het einde volgde een hergroepering. Het draaide uit op een sprint en nummer 5 is binnen.": vertelt...
Voor de 2de Memorial Edgard Wyckaert in Destelbergen verschenen 26 nieuwelingen aan de start. Yonie de Temmerman mocht voor de tweede keer dit seizoen het zegegebaar maken. "Heel de koers was het aan het regenen, dat was iets voor mij. Ik controleerde de koers en sprong op alles wat bewoog. Ik...
Yonie de Temmerman is bezig aan zijn laatste seizoen als junior voor Meubelen Gaverzicht - Glascentra CT. Sinds vorig week heeft de junior een extra motivatie om goed te presteren in zijn wedstrijden. "Vorige week zijn wij met onze school 2 goede jongens verloren en tevens ook vrienden...
Yonie de Temmerman wil als tweedejaars junior er terug staan. Yonie maakt hiervoor de overstap naar Gaverzicht Deerlijk. "Na veel tegenslagen in 2015 zijn er mensen die niet meer zo geloven in mij. Deze ploeg is juist het omgekeerde, zij blijven geloven in mijn kunnen.  Ik geloof in...