Yenthe Van Lommel stapt over naar Van Assche - Veloloft cycling team

Door Kurt Vermeerbergen op 23 Jun 2020 - 18:58
Printvriendelijke versie

Yenthe Van Lommel reed de voorbije seizoenen in de rode outfit van Vondelmolen, maar omdat het team stopt moest ze op zoek naar een nieuw onderkomen. Via haar vriendin en trainingsmakker Kato Aerts kwam ze in contact met Van Assche – Veloloft CT.

“Dit team doet echt veel inspanningen om jonge rensters te begeleiden en de sfeer in het team is super, het is een echte “Wolfpack” voor dames en dat heeft de doorslag gegeven bij mijn keuze.”

De leiding van Vondelmolen was akkoord met een ‘transfer binnen seizoen’ en zo kon Yenthe snel de overstap maken waardoor ze over enkele weken bij het einde van de coronastop dadelijk in de kleuren van haar nieuwe team van start kan gaan.

“Ik ben blij met deze kans en ben ook dankbaar tegenover mijn vorig team en dan in het bijzonder Geert Wellens voor de begeleiding tijdens de voorbije seizoenen en hun positieve medewerking aan deze transfer. Ik kijk er echt naar uit om met deze groep vriendinnen in juli de competitie te hernemen vooraf nog samen op groepstraining te trekken.” besluit de renster uit Heist.

“Yenthe is een goede renster die de voorbije jaren werd afgeremd door enkele zware blessures die haar telkens maanden van de fiets hielden, deze periode ligt nu achter de rug en wij hebben niet geaarzeld om haar in ons team op te nemen. Yenthe heeft de juiste mentaliteit en past in ons project” zo stelt de ploegleiding van Van Assche - Veloloft. “Het team telt nu 7 junioren op een totaal van 13 dames en lijkt ons klaar om er de komende maanden in te vliegen. De rensters willen zich positief laten opmerken in wat nog rest van het seizoen. Door corona vielen belangrijke afspraken zoals de Nations Cup voor de junioren en de Woman Cycling Series voor de beloften in duigen. Wij denken intussen al vooruit naar volgend jaar, maar moeten nu even afwachten of de UCI al dan niet de UEC volgt in haar voorstel om de leeftijdscategorieën aan te passen.”

De redactie van Cyclingsite wenst Yenthe en haar team veel succes bij deze nieuwe start.