Yaxano Smet solo naar allereerste zege ooit

Door Kurt Vermeerbergen op 11 Jun 2022 - 19:35
Printvriendelijke versie

In Belsele-Waas werd er gestart met 43 junioren voor een wedstrijd over 77km. Yaxano Smet kon er met enkele seconden voorsprong solo over de meet komen. Het is voor de junior van het Van Moer Logistics CT zijn eerste zege in 7 jaar dat hij actief is in de wielersport.

"Er reden 3 renners weg en pakte direct een mooie voorsprong. Hierna vertrokken er weer 3 uit het peloton en ben ik daar alleen naar toe gereden. Hierna komen er bij ons nog 2 renners aansluiten. We zijn dan met 6 naar de 3 leiders gereden. In de laatste ronde probeerde mijn ploegmaat Thomas meermaals weg te rijden maar dit lukte niet. In de laatste 2km reed Stian weg maar we pakten hem terug en dan viel het stil. Ik ging aan en had direct een mooie voorsprong en zo solo binnengekomen."

1 SMET YAXANO - VAN MOER LOGISTICS CYCLING TEAM
2 PALMER CAMPBELL - AUSTRALIAN CYCLING TEAM
3 LĀ“EAU MICHIEL - DEBONDT VERANDAS CYCLING TEAM

Gerelateerde artikels

Yaxano Smet behaalde met een klein verschil op de nummers 2 en 3 zijn tweede zege van het seizoen. Met een voorsprong van 7 seconden kon hij solo over de streep rijden. "Het was een ambetante koers met aanvallen en stilvallen. Zelf 1 ronde solo weggeweest in het begin. Halverwege koers rijdt...