Xander Scheldeman wint de sprint van 2 in Glabbeek

Door Kurt Vermeerbergen op 13 Jun 2021 - 19:50
Printvriendelijke versie

Xander Scheldeman van het Isorex CT was in de sprint met Celian Deweerd in Glabbeek de snelste van 2 bij de eerstejaars nieuwelingen. Zander Tielens kwam even later solo binnen voor de 3e plaats.

"Ik reed gisteren de koers in Zedelgem met goeie benen maar het resultaat viel wat tegen. Ik was er op gebrand om vandaag een mooi resultaat te rijden.": aldus Xander.

"Het een parcours dat me heel goed lag. Ik heb een paar keer proberen weg te rijden maar zonder succes. In de voorlaatste ronde deed ik nog een alles of niets poging bergop maar toch nog gegrepen geweest door Nolan Huysmans en dan demarreerde Celian Deweerd. Het peloton wilde er niet achter rijden dus heb ik er alleen naar toe gereden. We zaten al snel een mooi stukje voor maar het peloton begon plots wel serieus achter ons te rijden. Celian en ik hebben alles gegeven tot het einde. Bij Celian zat er niet veel meer in de benen de laatste ronde dus moest ik de laatste ronde bijna alles alleen doen. De spurt heb ik dan gewonnen ( het was eigenlijk gewoon wie er nog het meeste over had). Het was toch wel best dat Celian mee was, want die paar momenten dat ik kon recupereren waren toch nodig."

Gerelateerde artikels

Gisteren was er de eerste rit van de Vredeskoers voor nieuwelingen in Tsjechië. Eerstejaarsnieuweling Xander Scheldeman van het Isorex Cycling Team eindigde 7e in deze rit van 81.3km. Momenteel staat Xander duidelijk afgescheiden op een eerste plaats in het jongerenklassement. Xander won vorige...