Wouter Van Ende: "Nog een ereplaats in een grote wedstrijd is een doel"

Door Kurt Vermeerbergen op 29 Apr 2015 - 11:58
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Wouter Van Ende is één van de sprinttalenten van De Kastelse Durvers. Wouter bewees zowel in Vorselaar als in Herenthout dat hij over een stel snelle benen beschikt.

1. Heb je u anders voorbereid op je seizoen dan anders voor de overstap naar de junioren optimaal voor te bereiden? Eigenlijk niet, ik heb deze keer wel een lange rustperiode ingelast. Zo begon ik na een dikke maand wat te lopen en te zwemmen. Daarna kwamen de trainingen op de mountainbike en begin januari begonnen we dan met de ploegtrainingen op de weg.

2. Hoe kijk je terug naar je seizoen als tweedejaars nieuweling? Tevreden. Met mijn 3 overwinningen en wat ereplaatsen in de topcompetitie waarin ik ook een paar koersen de gele trui droeg, mag ik tevreden terugkijken op mijn seizoen bij de 2de jaars nieuwelingen.

3. Je won in één weekend de wedstrijden in Vorselaar en Herenthout. Welke was de mooiste? Dat is een moeilijke keuze. Alle 2 de wedstrijden won ik ongeveer op dezelfde manier. Maar dan ga ik toch voor Olen-Vorselaar. Het was een heel mooi parcours en vorig jaar was ik daar 2e dus het deed deugt om hier een jaar later te kunnen winnen.

4. Had je een zeges verwacht zo vroeg op het seizoen? Niet echt. In het begin reed ik allemaal grote koersen en daar is het heel lastig om als eerstejaars junior een resultaat neer te zetten. Na de Ster van Zuid-Limburg wist ik wel dat de vorm goed zat en met het zicht op de eerste kermiskoersen zag ik het wel zitten. Maar om dan direct de 2de en 3de kermiskoersen die ik reed te winnen, had ik niet zien aankomen.

5. Is sprint je wapen in een wedstrijd of rij je liever solo naar de zege? Mijn sprint is zeker een wapen. Je bent altijd zekerder moest je weg zijn met een groepje en als je het dan kan afmaken met je sprint is dat zeker handig.

6. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen pieken? Ik wil me gewoon in elke wedstrijd tonen en dan vooral in de grotere wedstrijden. Maar naar het BK in Libramont kijk ik ook wel uit.

7. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten, welke toch belangrijk zijn in diverse ronden? In het tijdrijden moet ik nog een beetje verbeteren. Daarom wil ik ook de volgende testtijdritten rijden om ervaring op te doen.

8. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik zou mezelf het meest omschrijven als een sprinter maar ook op een golvend parcours of in een ontsnapping kan ik uit de voeten.

9. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken? Een beetje. Als ik win dan doe ik de volgende keer dezelfde kleding aan bijvoorbeeld. Ook doe ik alles heel gestructureerd naar aanloop van een wedstrijd.

10. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Ik ben voor een gedeelte al tevreden over mijn seizoen met mijn 2 overwinningen. Alleen zou ik nog ereplaatsen willen rijden in de grote wedstrijden zoals de Beker van België en andere interclubs.
 

Gerelateerde artikels

Voor de 1 meiprijs in Hoboken kwamen 66 junioren aan de start. De renners moesten 11 ronden van 7,9 km afleggen. De zege ging naar Wouter Van Ende. Wouter draagt de zege op aan zijn grootvader, welke vorig jaar in oktober overleed. "De koers werd snel opengebroken en in de 2e ronden reed...
Met 56 renners werd er gestart voor de eerste Grote Prijs Decathlon tussen Olen en Vorselaar. Tijdens de rit in lijn over 34 kilometer was er een groepje gevormd van 3 renners met Kenneth Geerts, Alisher Zhumakan en Daan Noyens.  Bij het inrijden van Vorselaar volgde er een hergroepering...
Wouter Van Ende heeft een prachtweekend achter de rug. Gisteren won de eerstejaars junior van de Kastelse Durvers in Vorselaar en vandaag deed hij zijn stunt nog eens over in Herenthout. Wouter wist de spurt te winnen van 4 met daarin een sterke Noor. "We waren met niet zo veel aan de...
In Kasterlee verzamelden 81 nieuwelingen aan de start voor 9 ronden van 7,2 kilometer. Alle ogen waren gericht op de thuisploeg 'De Kastelse Durvers'. Tot de 7e ronde waren er wel enkele aanvallen maar deze waren even snel verdwenen als ze ontstaan waren. Bij het ingaan van de 7e ronde had het trio...
Wouter Van Ende mocht in Italië vandaag plaats nemen op het podium. Wouter behaalde er een knappe 3e plaats. "We moesten 8 ronden afleggen van 10km op een relatief vlak parcours. Er werd meteen heel hard gereden en er deden zich verschillende aanvalspogingen voor. Wegblijven was heel...
Wouter Van Ende en Pieter Van de Water zullen vanaf 2016 samen als laatstejaars juniores in de kleuren rijden van Avia Wcup. "Eerst was het de bedoeling om naar Van Moer te gaan en toen hoorde ik dat sommige er bij Kastel echt ervoor gingen gaan dus heb ik gezegd dat ik bij Kasterlee ging...