Wout Huygen: "Ik wil mezelf blijven verbeteren"

Door Kurt Vermeerbergen op 28 Apr 2016 - 20:26
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Na een seizoen van pech vorig jaar was het afgelopen weekend eindelijk zover voor Wout Huygen. Eindelijk prijkt de eerste juniorenzege op zijn palmares na zijn zege afgelopen weekend in Rotselaar.

1. Hoe kijk je terug op seizoen 2015? Niet zo tevreden. Ik heb vorig seizoen veel pech gehad zowel mechanisch als fysiek. Op het PK brak ik ook nog mijn sleutelbeen, net op een moment dat ik goed in vorm kwam.

2. In de winter was je ook actief op de achtkamp in Brasschaat. Is dat tevens ook een passie van je? Het was op aanraden van mijn trainer. Een passie is het zeker niet, maar het was wel leuk om eens iets anders te doen. Ik kreeg al snel plezier in de onderlinge competitie. Het was een zeer leuke ervaring.

3. Op welke punten wilde je uzelf zeker nog verbeteren naar seizoen 2016 toe? Niet specifiek in één bepaald ding. Ik wil mezelf blijven verbeteren.

4. Afgelopen weekend was het eindelijk bingo. Een droom die uitkomt? Het was mijn eerste juniorenzege en dat deed enorm veel deugd. Ik wist van de eerste koers dat het er in zat. Een echte droom was het niet, meer een mooie voldoening.

5. Naar welke wedstrijden kijk je nog uit dit seizoen en waarom? Naar het PK binnen een paar weken, daar wil ik mezelf overstijgen. Dat zou een droom zijn die uitkomt.

6. Wat is je sterkte als renner? Ik rij aanvallend en alert. Het lukt me de laatste tijd steeds beter  om mee te zijn bij de juiste ontsnappingen en daar vlot mee te draaien.

7. Zijn je tijdrit capaciteiten verbetert ten opzichte van vorig jaar? Verbeterd zijn ze wel maar nog niet goed genoeg. In het pk tijdrijden stelde ik mezelf teleur. Ik had geen goede dag en presteerde niet zoals ik had gehoopt.

8. Wanneer ga je tevreden u seizoen afsluiten? Als ik me in alle wedstrijden kan tonen en tevreden naar huis kan gaan.

9. Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manier? Neen niet echt. Ik draag tijdens de koers altijd dezelfde sokken, maar dat is niet echt bijgeloof.

10. Is het combineren wielrennen /school gemakkelijk? Dat lukt vrij vlot. Mijn trainer past ook mijn trainingen aan wanneer ik veel werk heb voor school.

11. Is er de zin en intentie om door te gaan als belofte met de sport of gaan de studies primeren dan? Ik zou voorlopig nog helemaal niet willen stoppen met het wielrennen. Ik weet eigenlijk nog niet wat ik volgend jaar wil doen, verder studeren of werken. Op dit moment is mijn eerste prioriteit ervoor zorgen dat ik dit jaar slaag. Wat daarna komt is pas aan de orde eens ik mijn diploma in handen heb. Waarschijnlijk ga ik vanaf dan uitkijken naar een club met een sterke belofteploeg.  

De snelle vragen
Lievelingskleur : blauw
Favoriete muziek : niets specifiek
Andere hobby's: zwemmen
Favoriete film : fast 7
Lievelingseten : frietten
Ochtend- of avondmens : avond
Film of boek : film
Brunette of blondine : laat ze maar komen ;)
Pizza of frieten : frieten
Citytrip of relaxvakantie : relax
Bergop of bergaf : bergaf
Koud of warm : warm
Tijdrit of een lange rit : lange rit
Mooiste overwinning ooit: Rotselaar
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Sagan!
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Een trui pakken
 

Gerelateerde artikels

Wout Huygen kon je tot 2 jaar geleden elke week terugvinden in het wielerpeloton. Na een korte break keert de Brechtenaar terug naar de sportwereld. Wout is momenteel in volle voorbereiding om volgend jaar deel te nemen aan de Ironman 1. Twee jaar geleden heb je jouw laatste wedstrijd gereden als...
Wout Huygen was als junior aan de slag bij het WAC Team Hoboken als renner. Als belofte zocht hij andere oorden op, maar hij keert nu terug naar zijn roots. Deze keer niet als renner maar als ploegleider. Wout doet aan cyclingsite.be zijn verhaal waarom hij deze keuze maakte. 1. Je stopte vorig...
Wout Huygen behaalde in Rotselaar zijn derde zege en zijn eerste juniorenzege. In een spurt met 3 was Wout de snelste. "Voor dat ik al op mijn fiets stapte had ik al een goed gevoel en dat bleek ook met de opwarming zo te zijn. Dus ben ik van in het begin altijd mee weg geweest met elk...
Wac-renner Wout Huygen kwam vandaag zwaar ten val tijdens het provinciaal kampioenschap in Hoboken. Wout brak er zijn linkersleutelbeen op 3 plaatsen. "Het peloton was aan het scheuren en ik zat redelijk ver vanachter. Ik wou mee met het eerste deel van het peloton dus was aan het...
Wout Huygen zag na het PK van de junioren zijn seizoen grotendeels in het water vallen door een val. Inmiddels is Wout gestart met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen en met succes. "Als voorbereiding op volgend seizoen doe ik mee aan de 8-kamp van Brasschaat. De eerste discipline...
De Keizer der Rupelstreek was gisteren goed voor 58 junioren aan de start. De wedstrijd werd in de eerste ronde onmiddellijk geopend door het trio Jonas Van Schaeybroek, Kevin Reuvers en Yannick Franssens. De 3 kregen even later het gezelschap nog van 7 anders renners: Michael Delbaen, Michiel...