Wies Nuyens : "Het seizoen is te vroeg voorbij voor mij"

Door Kurt Vermeerbergen op 28 Feb 2020 - 19:33
Printvriendelijke versie

Eerstejaars nieuweling Wies Nuyens sluit tevreden het crossseizoen met maar liefst 7 podiumplaatsen. Hij kijkt nu al uit naar het volgende seizoen.

1. Hoe kijk je terug op het afgelopen crossseizoen in het algemeen?
Ik ben super tevreden. Ik heb veel geleerd en mijn stoutste verwachtingen overtroffen. Ik had nooit verwacht om zo'n seizoen te rijden: 7 keer podium, 1 overwinning, provinciaal kampioen, 5e op het BK, 13 keer top 5 en 22 keer top 10. Jammer dat het voorbij is, ik had echt nog wel een paar weken willen doorgaan. Eigenlijk krijg ik er geen genoeg van.

2. Was het behalen van de provinciale titel het hoogtepunt van het seizoen? Of waren er nog andere?
Het PK is zeker een hoogtepunt, zelfs een keerpunt want vanaf die overwinning ging het alleen nog bergop . Vijfde worden op het BK vond ik ook super speciaal. En afsluiten met 3 podiumplaatsen op een rij maken het lijstje compleet.

3. Wat was je diepste ontgoocheling van het seizoen?
In Beringen reed ik op de 2e plaats achter een Brit, op weg om mijn eerste podium te rijden in een A-cross toen ik lek reed. Gedaan met de pret want ik had nog geen reservefiets en moest dus anderhalve ronde verder met een lekke tube. Ik werd uiteindelijk 5e maar baalde zo hard …

In Sint-Niklaas werd ik pas 13de, niks lukte mij. Ik vond op geen enkel moment mijn form en kon dus gewoon niet beter. Gelukkig gebeurde dat slechts 1 keer.

4. Hoe kijk je terug op het Belgisch kampioenschap in Antwerpen?
Tijdens de verkenning een paar dagen voor het BK had ik niet het gevoel dat dit mijn parcours niet was maar op D-day lukte mij alles zo leek het wel. Ik voelde mij in topvorm, jammer dat ik zo ver achteraan moest starten. Maar het was genieten van begin tot einde. Alhoewel ik achteraf wel dacht “hier had misschien meer ingezeten”. Toch super trots op mijn 5e plaats.

5. Nu volgen enkele weken rust en  dan starten de voorbereidingen voor de weg/MTB. Hoeveel weken rust en hoe zien de voorbereidingen eruit ?
Ik ben nu op stage met mijn ploeg. Het komt op zich wat ongelegen in het programma omdat ik besef dat rust nodig is. Ik ga daarom vol enthousiasme mee op stage en nadien toch echt wel even gas terug nemen.

6. Welke parcours op de weg/mtb liggen u het beste?
Ik ben eigenlijk zelf heel benieuwd. Ik heb mezelf zien groeien doorheen het CX-seizoen en ben dus benieuwd wat dit op de weg en in de MTB zal geven. Maar mijn focus ligt heel duidelijk op CX

7. Wat zijn je doelstellingen voor het weg of mtb-seizoen?
Ik heb geen specifieke doelen uitgestippeld maar ik wil wel een aantal keer mezelf kunnen laten zien. De doelen worden wellicht concreter als ik er aan begin. Mijn hoofd en hart liggen nu nog te hard in het veld. Ik moet even afkicken voor ik me kan smijten in MTB of de weg.

De snelle vragen
Lievelingskleur : zwart
Favoriete muziek : alleseter
Favoriete film : hunger games en jongen in de gestreepte pyjama
Andere hobby's:  cross- en mtb-parcours maken met vrienden
Lievelingseten : sushi
Ochtend- of avondmens : avondmens, zonder enige twijfel
Film of boek : film
Brunette of blondine : brunette
Pizza of frieten : pizza
Citytrip of relaxvakantie : citytrip
Sprint winnen van een klein groepje of alleen binnenkomen : alleen binnenkomen
Bergop of bergaf : bergop
Koud of warm : koud want dan is het crossseizoen,  maar geniet ook zeker van warmte
Modder of zand:  modder!
Mooiste overwinning ooit: dubbele overwinning op mijn PK
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingstocht willen maken: Wout Van

Gerelateerde artikels

Wat doe je als er totaal geen wielerwedstrijden  zijn en je verveelt jouw? Dan neem je toch een leuke video op. Wil jij net zoals Wies Nuyens een video met de wereld delen?  Mail hem naar kurt@cyclingsite.be . Je kan op deze manier ook uw ploeg en/of sponsors in de kijker zetten....
De voorlaatste manche van de moedige veldrijder in Vilvoorde was goed voor 33 eerstejaars en 36 tweedejaars nieuwelingen. De wedstrijd was tevens ook het provinciaal kampioenschap voor Vlaams-Brabant. De jury besliste ook om de 80% regel toe te passen tijdens de wedstrijd. Al zeer snel werd...