Wiebren Plovie: “Wie schrik heeft van concurrenten is niet goed bezig”

Door Thibault Devoldere op 5 Nov 2014 - 20:20
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Wiebren Plovie liet zich afgelopen seizoen alweer opmerken als regelmatige renner. De Ichtegemnaar blikt tevreden terug op z’n seizoen maar beseft dat hij dit jaar tijdens De Ronde van Vlaanderen de grootste vis uit zijn prille carrière ontglipte. 

Hoe kijk je terug op jouw seizoen? Ik kan zeker heel tevreden zijn. Ik behaalde in vier 1.1 rondes een top 5 plaats in het eindklassement. En ik reed een sterke Ronde Van Vlaanderen waarin ik uiteindelijk, voor mezelf, teleurstellend 3e eindigde omdat die dag een overwinning er zeker in zat. Maar in de spurt zat een tweede versnelling jammer genoeg niet meer in mijn benen. Derde was zeker niet slecht maar als je voelt dat de overwinning zo dichtbij is moet je gewoon immens ontgoocheld zijn. Verder reed ik vooral gedurende de zomermaanden zeer regelmatige uitslagen bij elkaar.

Je behaalde zoals je dus al zei in het algemene klassement van vier hoog aangeschreven rittenwedstrijden een top 5 plaats. Leg je de focus specifiek op rondes?  Vooraf was het  zeker en vast mijn doelstelling om in een bepaalde ronde een top 5 plaats te behalen, maar dat ik dit vier keer zou doen in een 1.1 ronde had ik niet durven dromen. Wel word ik met de dag beter in dergelijke rondes. Maar een ronderenner zit er niet direct in want daarvoor is mijn klimwerk nog niet goed genoeg, net als mijn tijdrijden waar ik ook zeker nog aan moet werken.

Hoe zal je wintervoorbereiding eruit zien? Ik werk samen met een nieuwe trainer. Het Coach2Peak trainingscentrum van Remko Meeusen zal mij komend seizoen begeleiden. We zijn gestart met de trainingen en de grote lijnen voor 2015 zijn al uitgezet. Nu kan ik alleen maar hopen dat er niet al te veel tegenslagen optreden doorheen mijn seizoen.

In hoeverre denk je je studies te kunnen combineren met de beloftencategorie? Vanaf het 2e semester, wanneer het koersseizoen aanvangt, geniet ik van een topsportstatuut wat inhoudt dat ik een halve dag naar de les zal gaan en een halve dag kan trainen. En dat gedurende iedere dag van de week. Ik denk dus wel dat de combinatie zou moeten lukken.

Wat zijn je doelen voor volgend jaar? Specifieke doelen voor volgend seizoen wil ik niet echt vooropstellen. Als eerstejaarsbelofte moet je niet al te veel verwachten. Elke mooie uitslag die komt is echter mooi meegenomen. Maar vooral leren en de ogen de kost geven zal de boodschap zijn. Maar om toch nog een doel voor volgend jaar mee te geven: een selectie voor Parijs-Roubaix zou ik wel graag in de wacht willen slepen.

Heb je schrik voor de overstap naar de beloften of denk je meteen te kunnen concurreren? Ik weet dat het niet makkelijk zal zijn en het een grote stap is, maar schrik mag je niet hebben denk ik. De dag dat je van je concurrenten schrik hebt ben je niet goed bezig. Maar ik blijf vooral nuchter en besef dat het zeker een moeilijk jaar kan worden.

Van welke koers wil je zeker eens proeven? Waarom? Parijs-Roubaix!  Waarom? Simpel, omdat ’t één van de mooiste koersen is die bestaan.

Gerelateerde artikels

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Het was mooi om al in Moerkerke-Damme meteen een 3e plaats te behalen in een interclub. Dit stelde mij meteen gerust dat ik de overstap goed had verteerd. Hierna kon ik nog mooie resultaten neerzetten in de interclub van Pomerouille waar ik...
Zoals je gisteren al kon lezen op onze site schonk Wieben Plovie 2000 euro aan Make a Wish tijdens de hel van Kasterlee. Je kan nu de overhandiging bekijken op onderstaande video.   Wiebren Plovie schenkt 2000 euro aan Make a Wish from Cyclingsite.be on Vimeo.
Voor de Grote Prijs 'Joost Degraeve'  in Rollegem-Kapelle kwamen 56 renners aan de start. Avia Crabbé renner Wiebren Plovie behaalde zijn eerste zege van het seizoen op indrukwekkende manier. "Al na 10 kilometer reden we weg met 6 man. Ik en Bruce Deboodt waren de sterkste vooraan en na een...
Wiebren Plovie zal volgend seizoen als tweedejaars belofte de kleuren verdedigen van het VL-Technics experza abutriek team. "Nog voor dat mijn huidige team bcv-soenens besliste te stoppen werd ik al gecontacteerd door Rudy Vandenheede. Toen duidelijk werd dat de ploeg zou ophouden te...
Wiebren Plovie bewees vandaag dat hij het hart op de juiste plaats heeft. Na zijn knappe prestatie in zijn tweede hel van Kasterlee waar Wiebren op een knappe 21ste plaats eindigde, overhandigde hij een cheque van 2000 euro aan Make A Wish. "Nadat ik me het doel stelde met sport geld in te...
Wiebren Plovie is één van de eerste renners die zijn ploeg voor 2015 bekend maakt. Wiebren zal als eerstejaars belofte voor het BCV works Soenens cycling team uitkomen. "Ik heb gekozen voor deze ploeg omdat ik er rustig kan groeien het eerste jaar of eerste twee jaar zonder druk. Ik krijg een...