Welke renners rijden in 2024 voor Dovy Keukens – FCC en wat zijn hun doelen ?

Door Kurt Vermeerbergen op 4 Feb 2024 - 19:07
Printvriendelijke versie

Dovy Keukens – FCC zal ook dit jaar opnieuw in het peloton te zien zijn, met dank aan de vaste sponsoren. Dit al voor het twaalfde wielerjaar op rij! Jawel je hoort het goed! Het team van voorzitter Frans Delameilleure & algemeen verantwoordelijke Jochen Deweer telt dit jaar 28 renners. Dit zijn drie renners extra t.o.v. 2023, met dank aan een fiere voorzitter waar de wielersport hem nauw aan het hart ligt.

Na twee succesvolle seizoenen in de Beker van België zal de ploeg komend seizoen optreden in de Road Series competitie. In 2022 en 2023 werden we knap tweede op vijventwintig ploegen. Het kon met Ewout De Keyser en Arne Santy twee renners naar het continentale Tarteletto-Isorex sturen. Intussen wordt Victor Vercouillie, die twee jaar lid was van de ploeg, broodrenner bij Sport Vlaanderen-Baloise. De logische stap binnen de ploeg is gezet in het succesverhaal. Het wordt ook weer uitkijken naar de Franse rittenkoersen Boucle de l’Artois & l’Essor Breton.

Voor Kenneth Verstegen en Alessio De Maere staat een belangrijk seizoen te wachten. Beide staan voor het seizoen van de waarheid en worden twee belangrijke schakels in het klassieke voorjaar. Laatstgenoemde kon vorig jaar al proeven van het profgebeuren, dit als stagiair bij Tarteletto-Isorex. Yaurick Leenknegt, Nicholas Goossens & provinciaal juniorenkampioen Thibo Germonprez azen op revanche na een jaar vol medische kwaaltjes. Tweedejaarsbelofte Jori Van de Sompel, winnaar van een etappe in de ronde van Oost-Vlaanderen, zou een volgende stap in zijn carrière moeten kunnen zetten.

Van Kjell Cooman, Gerben Dewinter & Iben Rommelaere wordt verwacht dat ze zich in de kijker rijden op lastigere parcoursen. Voor de eerstejaars wordt het een leerjaar waar alles mag maar niets moet. Ruben Demarez is bij de elites z/c helemaal terug van weggeweest. Privéproblemen zijn van de baan en hij is gemotiveerder dan ooit om er mooi seizoen van te maken. Ook van Anthony Debuy, ex- provinciaal kampioen van West-Vlaanderen bij de elites z/c, & Thijs Vandaele wordt verwacht dat ze opnieuw finales kunnen rijden nu de geboorte van hun eerste kindje plaatsvond. Jonas Decouttere & Franklin Six blijven het wielrennen combineren met een job bij Defensie. Medische problemen aan het linkerbeen blijven Jochen Deweer nog steeds parten spelen. Na ruim twee jaar is de diagnose nog niet gevonden. Een laatste waterkans bij Prof. Vandenbossche in het UZ Gent is momenteel lopende. Fabrizio Dekoning mikt opnieuw op een gelijkaardig seizoen als 2022. Hij is afgestudeerd en combineert het wielrennen met een halftijdse job als kinesist. Kevin De Meestere en Justin Maelegheer moeten in staat zijn om beter te doen dan 2023. Het verleden bewees dat het kon.

De ploeg ging afgelopen maand van start met de eerste ploegtrainingen. Er werd zowel op zaterdag als zondag in ploegverband getraind. In december volgde reeds een kennismaking weekend in Oudenaarde. Vrijdag 2 februari vertrokken de renners voor een negendaags trainingskamp in Altea (SP), waar de laatste basis wordt gelegd aan het seizoen.

Ploeg 2024 :
1 COOMAN KJELL -  U23
2 DE COSTER JANI - U23
3 GERMONPREZ THIBO - U23
4 GOOSSENS NICHOLAS - U23
5 LEENKNEGT YAURICK- U23
6 VAN DE SOMPEL JORI - U23
7 VANDERPLASSCHEN THIEMEN - U23
8 DEWINTER GERBEN - U23
9 DE MAERE ALESSIO - U23
10 DEWULF WANNES - U23
*11 PLANCKE LAURENS - U23
*12 LEMAN SEPPE - U23
*13 COENEN KENJI - U23
*14 ROMMELAERE IBEN - U23
*15 VERSTEGEN KENNETH - U23
*16 VERMEULEN MILAN - U23
*17 VERHAEGHE JULES - U23
*18 SWERTVAEGHER BAPTISTE - U23
*19 BRIL SIMON - U23
20 DE MAREZ RUBEN- ELITE
21 DE MEESTERE KEVIN - ELITE
22 DEKONING FABRIZIO - ELITE
23 DEWEER JOCHEN - ELITE
24 VANDAELE THIJS - ELITE
25 DEBUY ANTHONY - ELITE
26 DECOUTTERE JONAS - ELITE
27 SIX FRANKLIN - ELITE

* = nieuwe renner in de ploeg