Weinig perspectief voor georganiseerde sportactiviteiten: geen wedstrijden alvast tot 16 mei

Door Kurt Vermeerbergen op 27 Apr 2021 - 16:31
Printvriendelijke versie

Op het overlegcomité van 14 april werd aangekondigd dat er op 8 mei een breed buitenpakket zou worden opgestart, met een uitbreiding van de sportactiviteiten in georganiseerd verband. Op dat moment werd ook aangekondigd dat het overleg van 23 april zich specifiek zou gaan buigen over o.a. de sport. Jammer genoeg kwam het overlegcomité vorige vrijdag niet verder dan het herbevestigen van eerdere beslissingen voor de cultuur- en evenementensector, waaronder grote evenementen zoals sportwedstrijden vallen.

Afgelopen zondag werd een aangepast Ministerieel Besluit gepubliceerd dat van toepassing is tot 31 mei. Sportbeoefening kan opnieuw in groepen van tien, maar ondanks het herhaaldelijk aandringen van Cycling Vlaanderen is er nog steeds geen uitleg over het buitenpakket dat op 8 mei van start hoort te gaan. De protocollen en het hervattingsplan voor de niet-professionele wielersport zijn al lang aan de bevoegde instanties bezorgd en Cycling Vlaanderen is zklaar voor een mogelijke heropstart.

Cycling Vlaanderen en Belgian Cycling erkennen de moeilijkheid om dit virus onder controle te krijgen. En het is inderdaad zo dat er pas een algemene verbreding kan zijn als de cijfers – in het bijzonder de bezetting op intensieve zorg – dat toelaten.

De sporters, de clubs en organisatoren begrijpen de huidige communicatie echter niet meer. Cycling Vlaanderen en Belgian Cycling betreuren dat een duidelijk perspectief uitblijft voor jeugd- en amateursport.

Daarom vraagt  Cycling Vlaanderen en Belgian Cycling dat dit in de komende dagen snel duidelijk wordt want het eerstvolgende overleg is pas gepland op 11 mei.

In afwachting worden wij helaas genoodzaakt de jeugd- en amateurcompetities verder stil te leggen tot en met 16 mei.