Wedstrijden

Kobe Goossens verovert zijn eerste profzege: " Een overwinning behalen was één van mijn grote doelen van het seizoen"

Door Kurt Vermeerbergen op 27 Jan 2023 - 23:21

Gisteren heeft Kobe Goossens de tweede seizoenszege van Intermarché-Circus-Wanty behaald, dankzij een indrukwekkend nummertje in de Trofeo Andratx, de derde wedstrijd van de Mallorca Challenge.  Nadat hij het wedstrijdbegin animeerde aan de zijde van Rui Costa, de winnaar van de Trofeo Calvia van twee dagen voordien, trok de Belg er aan de voet van de Coll de Puig Major alleen vandoor. Op de flanken van deze belangrijkste helling van de dag, op 70 kilometer van de finish, slaagde hij erin om de ontsnapping bij te benen en deze samen met Cian Uijtdebroeks op achterstand te zetten.

Neoprof Van Eetvelt toont zich meteen met derde plek in Trofeo Andratx: "Mijn eerste bezoek aan Mallorca anders voorgesteld"

Door Kurt Vermeerbergen op 27 Jan 2023 - 18:26

Tijdens zijn tweede koersdag als profrenner heeft Lennert Van Eetvelt van Lotto Dstny zich meteen laten opmerken. In de derde manche van de Mallorca Challenge klom de 21-jarige Belg op de Mirador des Colomes in Pollença onder regenachtige omstandigheden naar een derde plek. Op de drie kilometer lange slotklim spatte het uitgedunde peloton uit elkaar en toonde Van Eetvelt zich een van de sterkste renners van de dag. Van Eetvelt reed achter de Spanjaard Sánchez en Goossens naar zijn eerste podiumplek uit zijn nog prille profcarrière.

Fotoalbum CX Challenge 2022-2023 Gierle : elite3 & masters

Door Kurt Vermeerbergen op 27 Jan 2023 - 18:03

Het fotoalbum van de elite 3 & amateurs in Gierle vind je hier terug : https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72177720305572148

De overwinningen waren er voor Kristof Cop (elite3), Glenn Sluyts (masters A), Danny Sleeckx (masters B), Mario Lammens (masters C) en Ivan Coopman (masters D).

Fotoalbum CX Challenge 2022 - 2023 Gierle : Dames

Door Kurt Vermeerbergen op 26 Jan 2023 - 18:46

De dameswedstrijd in Gierle werd gewonnen bij de beloften/elite door Liene Meeusen. De bloemen bij de dames junioren was voor Fleur Van De Vyver. Belgisch kampioene Sanne Laurijssen won de wedstrijd bij de nieuwelingen.

Foto's:  https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72177720305528736

Elite/U23
1 MEEUSEN LIENE VANOMOBIL MTB CYCLING TEAM
2 DE CUYPER EMILY ASD WOMEN CYCLING PROJECT
3 VAN ELSACKER FLOOR ACROG-TORMANS

Brent Lippens solo naar de zege te Gierle (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Jan 2023 - 19:45

Brent Lippens heeft een mooi weekend achter de rug. De eerstejaars nieuweling weekend won afgelopen weekend zowel zijn wedstrijd in Zonnebeke als in Gierle. Brent had iets meer dan 10 seconden voorsprong op Thomas Verdonck bij aankomst. Matteo Declercq eindigde als derde. Lars Corsus was de pechvogel van de dag. In één van de laatste bochten kreeg hij pech en moest hij al lopend over de finish komen en weg derde plaats ....

Arthur Van Den Boer klopt Michiel Mouris te Gierle (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Jan 2023 - 17:29

Zaterdag in Zonnebeke versloeg de Nederlands kampioen Michiel Mouris bij de tweedejaars nieuwelingen onze Belgisch kampioen Arthur Van Den Boer. Zondag in Gierle waren de rollen omgedraaid en kon Arthur plaats nemen op de hoogste plaats van het podium. Het verschil tussen de 2 kampioenen bedroeg 5 seconden.

Pagina's

Abonneren op Wedstrijden