Wedstrijden

Michiel Offermans wint 'de drie gezusters' tijdens de Beneliga

Door Kurt Vermeerbergen op 17 Jan 2021 - 14:37

Michiel Offermans heeft de vijfde etappe van de Beneliga gewonnen. De Three Sisters stonden daar op het programma. De drie gezusters zijn de 3 oudste beklimmingen in de virtuele wereld van Zwift, namelijk de Zwift KOM, Epic KOM en de Volcano KOM. Het werd een race waar de klimmers naar uitgekeken hadden, met de Epic KOM stond er een klim van formaat voor de renners te wachten. Michiel rijdt dit seizoen op de weg voor het Stageco Cycling Team maar tijdens de Zwift competitie verdedigt hij de kleuren van het BZR-sportsolid.

Gianni Siebens was vandaag de beste elite zonder contract in Meulebeke

Door Kurt Vermeerbergen op 10 Jan 2021 - 18:46

In normale omstandigheden hadden de elite zonder contract vandaag in Meulebeke gestreden voor de Belgische driekleur. Moest de trui vandaag uitgereikt worden, was deze voor Gianni Siebens van het Urbano Cycling Team.

Kevin Kuhn pakt de Zwitserse titel bij de elite: "Ik kan niet wachten om hem in de Wereldbeker in Overijse te tonen"

Door Kurt Vermeerbergen op 10 Jan 2021 - 18:11

Op een 22-jarige leeftijd heeft Kevin Kuhn zijn favorietenrol voor het Kampioenschap van Zwitserland waargemaakt. Hij heeft deze zondag in ijskoude omstandigheden in Hittnau de overwinning binnen gehaald, slechts enkele dagen na zijn dubbelslag in de EKZ Cross Tour. Zijn concurrenten Lars Forster en Timon Rüegg, die hij een week eerder voorafging, flankeerden hem opnieuw op het podium. Na eerdere titels bij de junioren en de beloften kroont Kuhn zich nu voor het eerst tot Zwitsers kampioen bij de elite op het parcours dat de allures van een ondergesneeuwde skipiste had.

Joran Wyseure beste belofte in Gullegem

Door Kurt Vermeerbergen op 2 Jan 2021 - 23:01

Op de cross in Gullegem eindigde Joran Wyseure op een knappe 7e plaats en werd zo eerste belofte.  Emiel Verstrynge en Thibau Nys eindigden op plaats 8 en 9. Vorig jaar was Joran ook al beste belofte in Gullegem maar eindigde toen 14e.

"Ik stond op de 4e startrij maar nam een goede start en dook rond de 20 - 25ste plaats het veld in. Ik vond echt een goed tempo en kon al snel opschuiven binnen de top 10. Ik kon nog 2 plaatsen inhalen en een 7de plaats bemachtigen.": aldus Joran.

Overwinning en eindzege voor Kevin Kuhn in de EKZ Cross Tour

Door Kurt Vermeerbergen op 2 Jan 2021 - 16:35

Op deze tweede dag van het nieuwe jaar heeft Kevin Kuhn het Tormans Cyclo Cross team een nieuwe overwinning bezorgd. De Zwitser nam deze zaterdag deel aan de derde en laatste wedstrijd van de EKZ Cross Tour in Hittnau. De strijd tussen Kuhn, Rüegg en Forster werd gestreden op de sneeuw- en modderstroken. Na halfweg wedstrijd kon Zwitsers kampioen Forster zijn medevluchters op achterstand fietsen, maar even later keerde Kevin Kuhn de rollen om. De renner van het Tormans Cyclo Cross Team won de wedstrijd met 10 seconden voorsprong op Rüegg en Forster.

Fotoalbum: X²O badkamers Trofee Baal elite heren

Door Jo Groenevinger op 2 Jan 2021 - 13:07

Op nieuwjaarsdag is het verzamelen geblazen op de Balenberg in Baal voor een nieuwe manche van de X²O badkamers Trofee 'Grote Prijs Sven Nys Baal'. De zege bij de heren was voor Mathieu van der Poel.

In ons fotoalbum vind je meer dan 800 foto's terug van deze wedstrijd. Traditioneel zie je ook enkele nieuwe truitjes in veld en renners in een truitje van een andere ploeg.

Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72157717677934028

Pagina's

Abonneren op Wedstrijden