Wedstrijden

Update Covid-19: Geen koersen in België tot en met 1 juni

Door Glenn Hofkens op 3 Apr 2020 - 14:01

De Interfederale Coördinatiecel van Belgian Cycling, FCWB en Cycling Vlaanderen schorst alle wielerwedstrijden in ons land tot nader order op tot en met 1 juni 2020. Deze maatregel is een logisch verlengstuk van een gelijkaardige beslissing die de UCI eerder nam. De beslissing geldt voor alle competities in België op de internationale, nationale en regionale kalender, voor alle categorieën en voor alle wielerdisciplines.

Wielerwedstrijden in Nieuwerkerken van 20 en 21 juni afgelast

Door Kurt Vermeerbergen op 1 Apr 2020 - 15:58

De gemeente Nieuwerkerken heeft de verordering uitgeschreven dat alle activiteiten tot en met 30 juni niet doorgaan.

Voor Binderveld welke een deelgemeente is van Nieuwerkerken zullen dus ook 2 wielerwedstrijden geschrapt worden :

-20 juni elite en beloften 1.12B
-21 juni nieuwelingen 1.17

Ook de nieuwe wedstrijd voor dorpelingen die in de rand in criteriumvorm zou gereden worden gaat niet door.

Sander Hubrechts eindigt tweede in Dinant: " Elke renner heeft wel zijn eigen verhaal"

Door Kurt Vermeerbergen op 11 Mar 2020 - 18:10

Tweedejaars junior Sander Hubrechts is één van de betere Belgische mountainbikers van ons land momenteel. Vorig seizoen eindigde hij nog derde op het BK. Cyclingsite.be zal hem door het seizoen wat meer volgen op weg hopelijk naar een selectie voor de Belgische ploeg. Afgelopen weekend startte Sander in Dinant waar hij een 2e plaats kon bemachtigen. Binnen twee weken kan Sander zich meten met de internationale mountainbikers in Marseille.

Glenn Debruyne wint in Betekom

Door Glenn Hofkens op 10 Mar 2020 - 18:49

Zondag stonden 146 renners aan de start in Betekom voor de Grote Prijs Chocolade Stuyven. De renners moesten in slechte weersomstandigheden 19 ronden van 5,9 km afleggen. Na enkele ronden ontstond er een kopgroep van 14 renners waarbij 6 landgenoten: Toon Stippelmans (Davo United Cycling Team), Mathias Van der Sanden (Snake Cycling Team V.Z.W. Koningshooikt), Ruben Cumps (Team Siktivity), Glenn Debruyne (Team Thielemans - De Hauwere) en het Van Eyck Sport - Josan duo Jonas Polspoel en Jannes Valvekens. Hun voorsprong werd stelselmatig groter tot boven de minuut.

Brem Deman wint zijn thuiswedstrijd in Mazenzele - Opwijk

Door Kurt Vermeerbergen op 9 Mar 2020 - 18:46

Tweedejaars junior Brem Deman won gisteren de Lenteprijs voor junioren in zijn eigen Mazenzele - Opwijk. In een sprint met 3 kon de thuisrenner het afmaken.

"Iets voor half koers kunnen we wegrijden met 4. In deze groep draaiden niet iedereen mee waardoor er iemand uit het peloton kon aansluiten. Hij gaat er op en er over. Ik was de enigste dat op die moment kon volgen. Op 1 ronde van het einde komt er nog een 3e renner bij. Ik zet de sprint vroeg in en kan het zo afmaken in mijn thuiskoers."

Pagina's

Abonneren op Wedstrijden