Wedstrijden

Seppe Van Den Boer wint de eerste e-series voor nieuwelingen rond de Tiegemberg

Door Kurt Vermeerbergen op 5 May 2021 - 18:14

De nieuwelingen gingen van start met een 30-tal renners voor een nieuwe e-series van Cycling Vlaanderen. De renners moesten 3 ronden afleggen rond de Tiegemberg. Uiteindelijk was Seppe Van Den Boer de snelste

Lukas Vanderlinden rijdt zijn eerste wedstrijd van het seizoen in Tsjechië en eindigt 10e

Door Kurt Vermeerbergen op 2 May 2021 - 18:54

Wat in België niet lukt, lukt in andere landen wel namelijk koersen voor junioren. Vandaag was er de  Grand Prix West Bohemia in Tsjechië. De wedstrijd werd gewonnen door Cian Uijtdebroeks met een voorsprong van iets meer dan 3 minuten op de nummer 2. Maar ook onze andere Belgen deden het goed in de wedstrijd. Zo werd Lukas Vanderlinden 10e en Vlad Van Mechelen eindigde 12e.

Kobe Goossens verovert bergtrui in Ronde van Romandië: "Ik hoef morgen enkel te finishen"

Door Kurt Vermeerbergen op 1 May 2021 - 20:33

Nadat hij gisteren als laatste vroege vluchter overbleef, trok Lotto Soudal-renner Kobe Goossens in de vierde etappe van de Ronde van Romandië opnieuw op avontuur. Die aanvalslust legde de 25-jarige Belg geen windeieren, want Goossens sprokkelde onderweg - in epische weersomstandigheden - genoeg punten om de leiding in het bergklassement over te nemen van de Zwitser Joel Suter. Tijdens de afsluitende tijdrit in Fribourg morgen zijn geen bergpunten meer te verdienen.

Mick van Dijke soleert naar overwinning in GP Vorarlberg: "Ik heb hier lang op gewacht"

Door Kurt Vermeerbergen op 1 May 2021 - 18:44

Mick van Dijke heeft de GP Vorarlberg gewonnen. De eenentwintigjarige renner heeft daarmee zijn ploeg Jumbo-Visma Development Team een nieuwe zege bezorgd. Ploeggenoot Rick Pluimers finishte op de derde plaats.

In de Oostenrijkse wedstrijd kwam Van Dijke na een late aanval solo over de streep. In de sprint van de achtervolgende groep wist ook Pluimers een podiumplek veilig te stellen. Voor de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma is het de vierde zege van het seizoen.

Pagina's

Abonneren op Wedstrijden