Ward Pardon: "In de interclubs wil ik mij meer tonen"

Door Kurt Vermeerbergen op 9 Dec 2016 - 20:40
Printvriendelijke versie

Ward Pardon wil in 2017 zich opnieuw laten zien in diverse wedstrijden na een minder seizoen 2016. Ward zal aan de starten verschijnen in de clubkleuren van het Prorace Cycing Team.

1.  Wanneer ben je gestart met het wielrennen? Hoe bij de sport terecht gekomen? Ik ben begonnen op 16-jarige leeftijd als 2de jaar nieuwelingen. Ik ben beginnen koersen door mijn grote interesse in de koers. De koers stond bij ons thuis altijd op.

2. Je verteerde de overstap naar de belofte uitstekend want als eerstejaars wist je al een wedstrijd te winnen. Wat liep er in je tweede jaar als belofte mis? De voorbereidingen van seizoen 2016 verliepen redelijk goed. Mijn testen in december wezen aan dat we in de goede richting aan het werken waren. Maar een hardnekkige knieblessure heeft me toen bijna heel de maand januari aan de kant gehouden. Nadat ik terug begonnen was met te trainen kwam er een overbelasting op de ander knie. Hierdoor had ik een blessure aan beide knieën aan het begin van het seizoen.

3.  Wat was persoonlijk voor jezelf  toch een hoogtepunt afgelopen seizoen? De ronde van Vlaams-Brabant. Deze hebben we samen met de ploeg tot een goed einde gebracht. Wel jammer van de zware off-day tijdens de eerste rit. Maar vanaf de 2e rit ging het allemaal veel vlotter en heb ik in elke rit wel een degelijke koers kunnen rijden en mijn ding doen. Zonder deze off-day zou ik veel beter staan in het algemeen klassement.

4. Je ploeg Prorace Cycing Team is een topcompetitie ploeg volgend jaar. Hierdoor kan je niet meer starten in alle wedstrijden. Hoe sta je tegenover deze nieuwe maatregel van Cycling Vlaanderen? Deze regel vond ik toch noodzakelijk. Het kan niet de bedoeling zijn dat de continentale renners die leven zoals een profrenner mee rijden met de werkende en studerende mensen onder ons. Voornamelijk wanneer je ziet dat er continentale ploegen in een kermiskoers starten met 3-4 man en dat deze dan 1,2 en 3 worden dan snap je wel waarom deze regel er gekomen is.

5. Hoe staat het je tijdritcapaciteiten? Tevreden erover? Mijn tijdritcapaciteiten zijn nog niet ten volle ontdekt. Deze zou ik in mijn ‘carrière’ nog wat willen aanscherpen. Jammer dat er hier in België weinig mogelijkheden toe zijn.

6.  Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Een echte klimmer ben ik niet en zal ik ook nooit worden. Ik zie mezelf eerder als een renner  na een lastige koers toch nog een degelijke sprint heeft.

7. Wanneer start je met je voorbereidingen op het nieuwe seizoen? Hoe zal deze eruit zien?  Ik ben aan de voorbereiding begonnen begin oktober. Deze is een mix van krachttraining in de fitness, lange duurtrainingen op de weg en weerstandtrainingen op de MTB.

8. Op welk vlak wil je volgend seizoen een stap voorwaarts zetten? In de interclubs zou ik volgend jaar toch wat meer en beter willen presteren.  Ook zou ik dit jaar weer koersen willen winnen en hierdoor mij vorig gemiddelde van 1 koers per jaar winnen in stand willen houden.

9. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Een mix, bergop kan ik wel volgen maar dat is toch niet mijn sterkste punt. Een lastige omloop met een licht hellende aankomststrook. Dat zijn de koersen waar ik van hou.

10. Je combineert het wielrennen met je studies. Een gemakkelijke combinatie?  Deze combinatie is niet ideaal door de vele uren les. Maar van de school uit heb ik een topsportstatuut zodat ik samen met de school een regeling kan treffen om school en wielrennen te combineren.

De snelle vragen
Lievelingskleur :  blauw
Favoriete muziek :  old school hip hop
Favoriete film : Star wars allemaal
Andere hobby's:  chillen
Lievelingseten :  lasagne
Ochtend- of avondmens : alle 2 mits een midagdutje
Film of boek :  film
Brunette of blondine : alle 2
Pizza of frieten :  pizza
Citytrip of relaxvakantie : relax vakantie met een beetje citytripjes
Sprint winnen van een klein groepje of allen binnenkomen :  sprint winnen van klein groepje
Bergop of bergaf :  bergaf
Koud of warm :  warm
Tijdrit of een lange rit :  lange rit
Mooiste overwinning ooit: in Maransart als 2de jaars junior, nu sta ik samen met Mathieu van der Poel  op 2 overwinningen op hun palmares
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken:  Tom Boonen
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je?   Ik zou vooral een grote stap vooruit willen zetten en uiteraard dat Boonen Parijs Roubaix wint.

Gerelateerde artikels

Ward Pardon zal in 2016 de kleuren verdedigen van het Prorace Cycling Team. "De ploeg heeft voornamelijk een breder programma en rijden wedstrijden van een hoger niveau. Ik heb er ook de mogelijkheid om er te leren van renners met meer ervaring. De stap was nodig, door mijn goed seizoen...