Wanty-Gobert ontwikkelt opleidingspyramide

Door Kurt Vermeerbergen op 30 Nov 2018 - 17:09
Printvriendelijke versie

De Belgische professionele wielerformatie Wanty-Gobert ontwikkelt haar trainingspiramide. In aanvulling op de logistieke steun aangeboden aan verschillende Belgische jeugdclubs (RPSM Doornik, Peruwelz RVS-Bury, SCV Marchovelette, VC Ardennes) zal de ploeg de Franse club CC Etupes aanwenden voor de opleiding van jong talent. CC Etupes leverde met Thibaut Pinot, Petr Vakoč of Adam Yates al enkele talenten af op het hoogste niveau, maar de club droeg ook bij tot de doorbraak van Fabien Doubey en Guillaume Martin, twee huidige renners van Wanty- Gobert.

Vanaf 2019 integreert CC Etupes het Wanty-Gobert trainings- en talentdetectienetwerk. Dat netwerk deelt zijn expertise met jonge renners, waardoor de deuren van het profwielrennen worden geopend naar de beste renners. Merk op dat de club ook zal worden uitgerust door de Duitse constructeur CUBE en RITCHEY. Een mooie samenwerking tussen Jean-François Bourlart, de algemeen manager van Wanty-Gobert, en Boris Zimine, voormalig profwielrenner en nieuwe sportdirecteur van CC Etupes. 

Jean-François Bourlart (algemeen manager Wanty-Gobert):  "Ik ben erg blij met deze samenwerking met CC Etupes. De contacten werden vereenvoudigd door de nabijheid van Guillaume Martin en Fabien Doubey, twee elementen gevormd in deze Franse club. We willen een echt netwerk van detectie en training van talenten ontwikkelen, tussen België en Frankrijk. Door lid te worden van de CC Etupes-club, een referentie in Frankrijk, kunnen we de talenten in Frankrijk in de gaten houden, vooral op het bergachtige terrein dat we in België minder tegenkomen. " 

"Ik ben ervan overtuigd dat het werk van de nieuwe ploegleider Boris Zimin ons personeelsbestand zal versterken op het eind van 2019. Naast onze materiële steun kunnen we ook de scholing bevorderen van Belgisch talent door hen een rijker wedstrijdprogramma aan te bieden, met bijvoorbeeld passage door de Alpen, voor hun overstap naar de profs. We willen de meest efficiënte renners van CC Etupes van het profbestaan laten proeven bij Wanty-Gobert, door middel van een stage op het eind van de zomer, of waarom niet zelfs een eerste profcontract in de herfst. " 

Boris Zimine (sportdirecteur CC Etupes):  "Voor CC Etupes is dit een geweldige kans. Amateurwielrennen heeft het moeilijk en met de ondersteuning van een structuur als Wanty-Gobert blaast een frisse wind door onze rangen. De roeping van Etupes is om renners te trainen om te slagen op het hoogste niveau. In die zin biedt de samenwerking met Wanty-Gobert een echte toegevoegde waarde. We zullen profiteren van meer middelen dan voorheen, dus we willen het beter doen. Sportief zal dit ons in staat stellen op twee fronten te rijden en te internationaliseren door deel te nemen aan meer wedstrijden in België. " 

"2019 wordt een overgangsjaar voor CC Etupes. Ik ben een nieuwe sportdirecteur en schrijf me in voor een nieuw project. We beginnen het seizoen met twaalf renners en een mountainbiker als versterking. We werken met veel jonge mensen om hen vanaf hun eerste jaar bij de beloften te vormen en niet als springplank voor één enkel seizoen te dienen. Ik hoop dat mijn renners zullen laten zien dat ze hun plaats verdienen bij Wanty-Groupe Gobert. Ik wil op de middellange termijn de nieuwe Guillaume Martin of Fabien Doubey leveren! "