Vlaams kampioen Vic De Smet koos met succes voor het wielrennen: 4e podiumplek op 4 kampioenschappen

Door Kurt Vermeerbergen op 10 May 2024 - 10:38
Printvriendelijke versie

Bij de eerstejaars nieuwelingen werd in een massasprint bepaald wie de nieuwe Vlaamse kampioen werd. De trui en medaille waren voor Vic De Smet die pas vanaf oktober zich volledig op het wielrennen is beginnen toeleggen. Het zilver en brons waren voor Jules Vydt en Tobias Flasj.

"In het begin van de wedstrijd ging het heel traag en werd er niet aangevallen. De eerste ronde kon ik ook een premie pakken. Na een paar ronden vertrokken er 3 renners die hebben tot ongeveer 40 seconden voorop kunnen rijden. De voorlaatste ronde zijn we terug samen gekomen waardoor het tot een pelotonsprint kwam. Ik zat in Jules Vydt zijn wiel die in het wiel van Tobias Flajs zat. Tobias ging aan vanaf de bocht op 300 m dan Jules en dan kan ik nog over Jules gaan.  Dit is mijn 4e medaille op 4 kampioenschappen: PK tijdrijden 1e, BK tijdrijden 2e, PK weg 2e en nu VK weg 1e." : vertelt een zeer tevreden Vic.

Vic is pas in oktober gestopt met nationaal voetbal voordat hij definitief voor de fiets koos. Vic is tijdens de coronaperiode beginnen met fietsen toen er niet mocht gevoetbald worden. Tot oktober heeft hij dit gecombineerd samen met veldlopen, waar hij dit jaar ook provinciaal kampioen in werd.

1 DE SMET VIC - AVIA-RUDYCO CYCLING TEAM
2 VYDT JULES - VAN MOER LOGISTICS CYCLING TEAM
3 FLAJS TOBIAS - ISOREX CYCLING TEAM