Vital Stockx: Nog één overwinning meer

Door Kurt Vermeerbergen op 2 Jul 2013 - 19:16
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Avia Crabbé Westhoek-renner Vital Stockx bracht afgelopen weekend zijn overwinningsteller op 1.

1. Hoe blik je terug op vorig seizoen?

Vorig jaar had ik geen superseizoen maar ook geen slecht. Ik reed regelmatig maar kon nooit echt een uitschieter boeken. Ik kon wel mee koers maken en daar pluk ik nu de vruchten van.

2. Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?

Mijn seizoen is al deels geslaagd met die overwinning in Lichtervelde. Nu zou ik graag constant blijven presteren de rest van het seizoen. Al zou ik graag natuurlijk nog een overwinning proberen boeken.

3. Welk parcours zijn je favorieten/wat zijn je sterkste punten in de wedstrijd?

Ik heb graag een golvend parcours al kan ik op een vlak parcours ook wel uit de voeten. Op echte klimkoersen weet ik nog niet waar ik sta ten opzichte van de rest, dat zal ik te weten komen in de klimkoers te Harzé. Ik heb graag een wedstrijd waar er van in het begin hard gekoerst word en niet naar elkaar gekeken word.

4. Je won de wedstrijd in Lichtervelde. Verwacht?

Ik was er al eens dichtbij in Hooglede maar toen was Lennert Tanghe nog sneller, in de examens had ik een rustperiode ingelast en dus niet veel getraind. Ik voelde wel al van in het begin van de wedstrijd dat ik over goeie benen beschikte. De ploeg reed ook een zeer sterke wedstrijd en zo kon ik de zege meepikken.

5. Hoe waren de andere wedstrijden van het seizoen al voor je?

Ik rijd een constant seizoen voorlopig met een paar uitschieters zoals de overwinning in Lichtervelde, de 2de plaats in Hooglede en ook een 6de plaats in de bvb te Imde. Ik kon in veel van mijn wedstrijden de koers kleuren.

6. Naar welke wedstrijden kijk je verder uit?

Ik bekijk het van wedstrijd tot wedstrijd al kijk ik wel uit naar het BK op een mooi parcours in Pollare.

7. Wat verwacht je van het BK?

Ik hoop om er een goeie koers te rijden en mee de koers te kleuren al is een kampioenschap altijd een rare en zenuwachtige koers, je kunt nooit op voorhand zeggen wat er zal gebeuren.