Vincent van Damme: "Ik wil het beste van mezelf laten zien"

Door Kurt Vermeerbergen op 7 Nov 2015 - 19:31
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Vincent van Damme is volop bezig om zich voor te bereiden op zijn eerste seizoen als renner. Wij maakten even kort kennis met deze nieuwkomer.

1. Je hebt besloten om volgend jaar te starten met het wielrennen als tweedejaars junior? Waarom de keuze om te starten met het wielrennen? Ik fiets al 5jaar recreatief samen met mijn nonkel en door het trainen leerde ik andere renners kennen die ook aan wielrennen deden waardoor ik dan ook heb beslist om te starten met wielrennen.  

2. Welke sporten deed je voordien? Hiervoor voetbalde ik, maar vanaf ik de eerste keer een ritje ging maken met men nonkel was ik direct verkocht en wou ik niks anders meer doen dan fietsen. Tot op heden heb ik nog altijd geen spijt dat ik hiermee begonnen ben.

3. Hoe ga je u voorbereiden op je eerste seizoen? Mijn voorbereiding is nu volop aan de gang. Tijdens de week ga ik lopen en in het weekend ga ik zaterdag en zondag lange duurtrainingen doen.
 
4. Wat verwacht je ervan? Hoge verwachtingen zijn er niet. Er kan veel gebeuren ik wil het beste van mezelf laten zien en daar ga ik mij 100% voor inzetten.

5. Heb je al enkele tips gekregen van enkele andere renners?  Af en toe praat ik eens met andere renners en die zeggen me dat het mij wel moet lukken volgend seizoen. Ze geven mij goeie raad en helpen me met mijn trainingen. Ik ben hun hiervoor ook heel dankbaar.

Gerelateerde artikels

Vincent van Damme begint volgend seizoen aan zijn eerste seizoen op de weg  als tweedejaars junior. Vincent zal zijn wielercarrière starten bij Rudyco-Janatrans Cycling Team vanaf 1 januari. "Het is een ploeg uit de geburen, dus is de keuze snel gemaakt. Bij de belofte rijden 3 goede...