Vincent Cavey : "Alleen ontbrak telkens dat tikkeltje geluk nog"

Door Kurt Vermeerbergen op 4 May 2016 - 20:08
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Voor Vincent Cavey zullen nog enkele mooie weken aanbreken. De tweedejaars junior won afgelopen weekend de wedstrijd in Zonnebeke en mag binnen enkele weken ons land vertegenwoordigen in 2 wedstrijden.

1. Vanwaar de keuze om te starten met het wielrennen? Wanneer gestart? Ik ben gestart als tweedejaars nieuweling. Voordien reed ik bij de wielertoeristenclub Berg & Dal in Aartrijke. Daar reed ik een 3-tal parochianenkoersen waarin ik een 2e, 5e en een 7e  plaats behaald heb. De clubleden raadden me aan om te gaan koersen. Zo ben ik terecht gekomen bij Wielerclub Oostende Noordzee waar Luc Decraemer trainer was en hij heeft mijn ouders kunnen overtuigen om te gaan koersen. Daarvoor ben ik hem nog altijd eeuwig dankbaar.

2. Hoe kijk je terug op je seizoen 2015 als eerstejaars junior? Als eerstejaars junior had ik stiekem iets meer verwacht. Maar ik trainde dan zonder hartslag en pakweg een 5-tal uur per week. Er was geen begeleiding dus is het logisch dat je niet met de top kan meedraaien. Al ben ik wel nog tevreden over mijn najaar door een 3e en een 2e plaats te hebben door onze huidige ploegleider Youri Bultynck die mij snel leerde hoe je eigenlijk moest trainen.

3. Inmiddels heb je u eerste zege op je palmares staan van het seizoen. Verwacht? Ik wist van mezelf dat ik verbeterd was ten opzichte van vorig jaar. Alleen ontbrak telkens dat tikkeltje geluk nog.

4. Naar welke andere wedstrijden kijk je uit en waarom? Ik kijk altijd heel erg uit naar de wedstrijden waar er toch geregeld geklommen moet worden. Daar kan je het verschil maken en is het elk voor zich.

5. Wat verwacht je van het PK? Ik hoop dat ik mij toch in de kijker kan rijden en mee ben met de kopgroep. Al is het natuurlijk geen makkelijk parcours voor de vluchters. We zien wel waar het op uitdraait.

6. Je zit in de selectie voor de Belgische ploeg voor Tour du Pays D'olliergues in Frankrijk en Nations Cup Pays du Vaud in Zwitserland. Aan wat heb je deze selecties te danken? Ik werd geselecteerd door de KBWB voor de nationale klimstage in de Ardennen. Daar werden enkele intensieve testen afgelegd waar ik toch heel goed voor de dag kwam. Carlo Bomans belde de week nadien om te vragen of ik geen zin had om mee te gaan naar deze wedstrijden. Ik heb nog nooit een klimwedstrijd gereden maar ik ben zeer blij dat de nationale ploeg mij de kans geeft om daarvan ook eens te proeven. Het zal een hele ervaring worden om eens met de top te kunnen meedraaien.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Met dat ik nog niet zolang koers is dit moeilijk te zeggen maar ik merk wel dat het klimmen mij niet slecht afgaat. Ook een spurt bergop is mooi meegenomen. Ik rij ook altijd heel graag in de aanval.

8. Spurt of solo? Waarom?  Ik heb nu al 2x solo gewonnen en dat is natuurlijk heel mooi. Een overwinning in de spurt zou ik ook wel eens graag hebben maar daarvoor moet je al zeker zijn dat je de spurt kan winnen.

9. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten?  Voorlopig train ik daar zeer weinig op met dat ik ook niet over tijdritfiets beschik. Maar ik weet voor de grotere rondes dat dit wel belangrijk kan zijn. Een aankoop voor de toekomst dus.

10. Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manier? Ik ben wel redelijk bijgelovig. Zo heb ik altijd een kruisje van mijn oma bij en een gelukspoppetje aan mijn zadel.

11. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Als ik mag kiezen dan kies ik voor een klimwedstrijd maar al bij al moet je natuurlijk wel beide kunnen.

12. Is het combineren wielrennen /school gemakkelijk? Soms moet ik ’s avonds laat na training nog eens een boek opendoen maar over het algemeen lukt dit wel.

13. Is er de zin en intentie om door te gaan als belofte met de sport of gaan de studies primeren dan?  Er zal natuurlijk als belofte meer getraind moeten worden. Of dit zal lukken zal afhangen van hoeveel tijd er over is. Mits wat goede planning mag dit normaal geen probleem vormen.

De snelle vragen
Lievelingskleur : groen
Favoriete muziek : schlagers, 90’s muziek
Favoriete film : Fast and Furious
Andere hobby's: af en toe eens vissen
Lievelingseten : dagelijkse kost
Ochtend- of avondmens : Ochtendmens
Film of boek : film
Brunette of blondine : Brunette
Pizza of frieten : frieten
Citytrip of relaxvakantie : Citytrip
Sprint winnen van een klein groepje of allen binnenkomen : beide
Bergop of bergaf : bergop
Koud of warm : er tussen
Tijdrit of een lange rit : lange rit
Mooiste overwinning ooit: Snellegem omdat dit eerste zege was
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Greg Van Avermaet
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je?
Ik zal zien waar de toekomst uitdraait. Stap voor stap.

Gerelateerde artikels

Op een zwaar parcours in Zarren behaalde Vincent Cavey zijn eerste zege van het seizoen. Vincent bewees dat hij nog steeds beschikt over een stel snelle benen. "Het was een zwaar maar vooral een winderig parcours. 13 ronden moesten worden afgelegd. Van bij ronde 3 geraken we met 8 man voorop...
Op dag 2 van de Nations Cup Juniors – Tour du Pays de Vaud heeft Vincent Cavey een mooie prestatie neergezet door als 21e over de finishlijn te komen. Vincent was hierdoor onze beste Belg in wedstrijd. "Er moest 118 km gereden worden met 1300 hoogtemeters. De eerste 50km was echt heel...
Vincent Cavey zal de juniorenkern van Spider King- EFC volgend jaar versterken als tweedejaars junior. "Ik ben zeer blij met de keuze voor Spider King-EFC. Dit jaar heb ik slechts enkele interclubs kunnen betwisten. Ik kreeg nog 2 andere aanbiedingen maar de keuze voor Spider King-EFC zal...
Vincent Cavey zal volgend jaar deel uitmaken van de kern van het EFC-Etixx team als eerstejaars belofte. "Vanaf het begin van het seizoen was het een mooi doel om bij EFC-ETIXX te kunnen rijden omdat wij ook de opleidingsploeg ervan zijn. Door mede van Youri Bultynck maakte ik mooi...
In de voorlaatste rit van de Tour du Pays de Vaud kwam onze landgenoot Vincent Cavey ten val. Gelukkig zonder veel erg maar hij zag wel zijn klassement volledig in het water vallen hierdoor. "Tijdens de wedstrijd was er constant regen en veel mist. In een afdaling aan hoge snelheid vallen ze...
Vincent Cavey behaalde vandaag onder een stralend zonnetje zijn eerste zege van het seizoen. De tweedejaars junior kwam solo over de finish met een voorsprong van 15 seconden op Benoit Baele in Zonnebeke. "Vandaag was het een heuvelachtig parcours. Meteen voelde ik mij goed omdat het een...