Viktor Verschaeve: "Op mijn leeftijd moet je alles kunnen"

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Mar 2016 - 19:30
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Viktor Verschaeve, junior van het Van Moer Logistics Cycling Team mocht afgelopen zondag voor de eerste keer het zegegebaar maken in 2016. Voor Viktor een mooie opkikker na een mindere start van afgelopen weekend.

1. Wanneer ben je gestart met het wielrennen? Waarom de keuze voor de sport? Ik heb voor het wielrennen lang aan atletiek gedaan maar was het daar wat beu gezien. Doordat mijn broer op dat moment koerste was de keuze rap gemaakt.

2. Hoe kijk je terug op seizoen 2015? Tevreden of zat er meer in? In het algemeen ben ik zeer tevreden over seizoen 2015. Het enige minpunt aan mijn seizoen was dat ik gedurende een bepaalde periode een dipje heb gekend waardoor ik tijdens de klimkoersen naar mijn mening niet goed genoeg heb gepresteerd.

3. Op welke punten wilde je uzelf zeker nog verbeteren naar seizoen 2016 toe? Deze winter lag de focus op het klimwerk en het tijdrijden.

4. Inmiddels heb je u eerste wedstrijden gereden en één zege behaald. Hoe kijk je terug op deze wedstrijden? Kuurne was een goede start met een 15e plaats. In Zepperen kende ik een mindere dag waarschijnlijk door de weersomstandigheden. In Nokere had ik dan weer een heel goed gevoel maar door een lekke band miste ik de ontsnapping. Uiteindelijk draaide het daar toch uit op een massasprint, in die debatten moei ik mij niet dikwijls. Zondag won ik dan weer, een mooie opsteker maar het seizoen is nog lang en grote koersen primeren naar mijn mening.

5. Naar welke andere wedstrijden kijk je uit en waarom? Ik wil overal kunnen presteren, of je nu klimmer, sprinter of tijdrijder bent. Op deze leeftijd moet je alles kunnen.

6. Wat is je sterkte als renner? Moeilijk om van mezelf te zeggen, maar ik denk dat ik sterk ben in het klimwerk en in ontsnappingen kan ik aan de meet vaak nog snel zijn.

7. Zijn je tijdrit capaciteiten verbetert ten opzichte van vorig jaar? Het wordt uitkijken naar de eerstvolgende tijdrit. Vorig jaar was mijn tijdrijden gewoonweg te zwak. Mijn absolute vermogens zijn te laag om uit te blinken in een tijdrit.

8. Wat zijn de doelen voor 2016? Ik hoop dit seizoen beter te doen dan vorig seizoen en mezelf ook te bewijzen in het klimwerk waar ik nog niet vaak de kans voor had.

9. Wanneer ga je tevreden u seizoen afsluiten ? Als ik de kans zou krijgen om naar een mooie belofteploeg te gaan zal ik tevreden kunnen terugkijken op 2016.

10. Is het combineren wielrennen /school gemakkelijk? Op dit moment kan ik beide nog zeer goed combineren, al is het de laatste weken wel wat druk.

11. Is er de zin en intentie om door te gaan als belofte met de sport of gaan de studies primeren dan? Moest ik de kans krijgen om naar een mooie belofteploeg te kunnen gaan in 2017 ga ik zeker verder met het wielrennen. Anders zal ik de sport zeer waarschijnlijk wel vaarwel zeggen, al is dat op dit moment moeilijk te zeggen. Maar naar mijn mening heeft het weinig zin om als belofte door te gaan zonder een ploeg met zekere prestige.

De snelle vragen
Bergop of bergaf : Bergop
Koud of warm : Beide kan ik goed verdragen.
Tijdrit of een lange rit : Een lange rit.
Mooiste overwinning ooit: 1e Rit Keizer der Junioren.
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken:  Richie Porte
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je?

 

Gerelateerde artikels

Viktor Verschaeve is transfer nummer 6 voor het EFC-ETIXX team. De tweedejaars junior uit Burcht rijdt momenteel voor het Vanmoer CT en zal als eerstejaars belofte, de groen/zwarte kleuren van EFC-Etixx verdedigen. Victor is een allround renner, die reeds heel wat mooie dingen bergop liet zien....
Met 70 nieuwelingen verschenen ze aan de start voor de 30ste GP Zandvoorde te Zandvoorde-Zonnebeke. "Vanaf de 2e ronde sprong er een groepje weg van 5 renners. Ik wou me even testen en sprong mee. Al van zeer vroeg wist ik dat dit niet de ontsnapping ging zijn die het zou halen dus gaf ik me niet...
Deze week vindt in het Oostenrijkse Innsbruck het wereldkampioenschap wegwielrennen plaats. Met Brent Van Moer, Viktor Verschaeve, Ilan Van Wilder en Branko Huys kwamen maar liefst 4 360-sporters uit Waas en Dender aan de start. Met opgeheven hoofd kunnen ze terugblikken op een WK vol met team- en...
Brent Van Moer toonde vandaag samen met zijn ploegmaat Viktor Verschaeve de krachten van het Van Moer CT. Door een perfecte samenwerking konden de 2 een voorsprong uitbouwen van 1min. 42 sec. Het wiel van Brent bolde als eerste over de meet. "Al na 2 km weggereden met 5 man waaronder...
Op de ploegvoorstelling van het Van Moer Logistics Cycling Team werden Sasha Weemaes, Brent Van Moer, Viktor Verschaeve en Sander De Pestel geïnterviewd op het podium. Ze vertellen over het seizoen 2015 en over de verwachtingen in 2016. Enkel het begin met Viktor Verschaeve  ontbreekt waarvoor...
Tussen Grobbendonk en Herentals werd gisteren de Grote Prijs Rik Van Looy verreden. Het parcours had ten opzichte van vorig jaar verschillende veranderingen ondergaan met o.a. een kasseistrook. Voor de renners in Herentals arriveerde voor 1 plaatselijke ronde waren er al verschillende...