Victor Vaneeckhoutte domineert de wedstrijd in Merelberke

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Jun 2021 - 18:52
Printvriendelijke versie

In Merelbeke behaalde Victor Vaneeckhoutte ( Canguru - QTS - Air College Cycling Team) zijn allereerste zege van het seizoen nadat hij iets meer dan een halve wedstrijd solo voorop reed.  Steffen Deschuyteneer en Corentin Delhaye werden 2 en 3.

"Ik had een goed gevoel en  vond het een mooi parcours. De eerste rondes reed ik vooraan en probeerde ik aan te vallen en te reageren op aanvallen. Dan ging mijn ploegmaat Stian in de aanval en daarna Steffen Deschuyteneer. Toen viel het peloton stil en probeerde ik met ploegmaat Matthé ernaar toe te rijden. Dit lukte ons niet maar met het peloton haalden we dan toch de 2 koplopers in. Toen viel het stil en was er net een lichte helling en zag ik een kans om te ontsnappen. Ik merkte op dat ik een grote voorsprong had en  probeerde aan een goed tempo door te rijden. Toen ik vernam dat ik een voorsprong had van 30 seconden reed ik harder door en werd mijn voorsprong groter. Daarna vernam ik dat er 3 renners probeerden naar me toe te rijden. Dus nog een tandje bij... daarna werd mijn voorsprong steeds groter. Ik ben geëindigd met 2 minuten voorsprong na 4,5 ronden alleen te rijden van de 8 rondes." : vertelt Victor.

"Ik ben heel tevreden met mijn prestatie vandaag maar nog contenter met wat onze ploeg al bereikt heeft. Vandaag en ook in alle andere wedstrijden staan we er als team met een heel goede begeleiding, heel fijn!"

Gerelateerde artikels

Victor Vaneeckhoutte zal zijn eerste stappen zetten in de nieuwelingencategorie bij het Canguru- QTS- Air College Cycling Team. Victor vindt er enkele vrienden terug. "Ik ben heel blij dat ze  mij in dit team gevraagd hebben. Gaverzicht Be Okay verlaten wil ik niet zomaar doen. Maar dit...