Verslag BMX Ravels 30 maart

Door Seppe Gorrens op 31 Mar 2014 - 20:11
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Blok 1 Girls 9-10 Bij de Girls 9-10 staat Kjelle Poets aan de starthekken en zij is 3x maal wereldkampioen in de Bmx. Het is dan ook Kjelle Poets die de holeshot neemt gevolgd door Nette Coppens. Voor de 3de plaats hangen nog veel meisjes bij elkaar maar na de 1ste bocht komt Chloe Greenwood als 3de uit de bocht. De top 3 plaatsen blijven tot aan de finish hetzelfde. Al was het nog wel even spannend voor de 3de plaats toen Aiko Gommers nog probeerde om Chloe Greenwood in de laatste bocht voorbij te gaan maar Chloe Greenwood kon haar 3de plaats behouden.

Boys 10 Bij de Boys 10 gebeurde er op de 1ste berg al direct een valpartij met de ongelukkigen Luka Van Steenbergen en Yari Bellens.  Luka had daarvoor nog de halve finale gewonnen en was dus zeker ook kanshebber op het podium. Maar de 6 recht gebleven renners maakten het nog spannend. Het ging op het 1ste en 2de stuk vooral tussen Owen Mielczarek en Thomas Willems voor de eerste plaats maar zoals in het gezegde “als 2 honden vechten om een been gaat de derde er mee heen” ging op het 3de stuk Jools Melis met de 1ste plaats lopen. Gilles Mathy werd 2de en Owen Mielczarek 3de.

Blok 2 Girls 15+ Bij de girls 15+ nam Elke vanhoof meteen de holeshot gevolgd door Marie Hossay en Yentl Nijs. De wedstrijd lag na de start al meteen zo goed als vast achter de 3 eerste werd er nog wel van plaats gewisseld maar de volgorde van de 3 eerste bleef hetzelfde. Niemand die Elke vanhoof kon bedreigen en zeker niet na haar jump over de grote dubbel waar zij als enigste over sprong. Dus zo won Elke vanhoof voor Marie Hossay en Yentl Nijs de Topcompetitie in Ravels.

Junior en Elite Men
3 renners van het Bmx Revolution Team op kop na dat het hek gevallen was. In de eerste bocht veranderde dat al en kwam de let Klavs Lisovskis de leiding over nemen, maar de wedstrijd was nog niet gereden in de 2de bocht ging Lauren Stevens mooi onderdoor bij de let en nam de 1ste plaats over maar Ghinio Van de Weyer dacht er anders over en nam op het 3de stuk de leiding over van Lauren zo bleef het en Ghinio Van De Weyer  kwam als eerste over de meet gevolgd door Lauren Stevens en de let Klavs Lisovskis