Van Assche – Veloloft CT gaat in 2021 door op zijn élan

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Oct 2020 - 17:28
Printvriendelijke versie

De leiding van Van Assche – Veloloft kijkt met gemengde gevoelens terug op het afgelopen coronaseizoen, waarin elk wielerteam het lastig had om de ambities waar te maken. Tijdens de winter verliep alles naar wens met o.a. tal van overwinningen, nationale titels en medailles op de piste in zowel België, Noorwegen als Nederland. Na een geslaagde ploegstage in Spanje trok de pandemie evenwel een dikke streep door de originele planning. Nations’ Cup en Women Cycling Series gingen beiden op de schop, de buitenlandse rensters kwamen nauwelijks aan koersen toe. Nora Tveit, Noors kampioene mocht haar land niet uit en kon daardoor niet deelnemen aan de Europese kampioenschappen, ook de Nederlandse dames reden een beperkt programma. Toen in juli het wegseizoen terug op gang werd geschoten tekenden de dames wel dadelijk present. Er werden verscheidene podia gehaald en enkele mooie overwinningen geboekt met het brons van Katrijn op het EK in Plouay als uitschieter. De kers op de taart kwam er evenwel vorige week toen Katrijn in Italië twee titels veroverde op de Europese pistekampioenschappen voor junioren.

Reden genoeg om in 2021 door te gaan op het élan. De ambities blijven dezelfde: scoren in de Nations’ Cup bij de junioren en de Women Cycling Series bij de beloften, maar de ploeg mikt daarnaast op deelname in de Lotto Cycling Cup en enkele korte rittenwedstrijden.

Ploegmanager Serge Van Assche: “Onze beloftenkern voor 2021 is uitgebreider doordat verscheidene rensters van onze juniorenkern de overstap maken en wij zien daarom het programma wat ruimer. Wij willen daarom nog enkele rensters aantrekken want zowel in onze juniorenkern als bij onze elites/beloften zou het goed zijn de ploeg nog uit te breiden. Dank zij onze sponsors hebben wij de mogelijkheden om onze rensters van topmateriaal te voorzien én een mooi programma aan te bieden. Wie interesse heeft mag steeds contact opnemen.”

De doelstelling blijft ongewijzigd: jonge rensters de kans geven om zich te ontplooien in optimale omstandigheden zonder veel prestatiedruk. “Wat wij vragen is inzet en een positieve mentaliteit waarbij onze rensters maximaal proberen de wedstrijd te kleuren. Dankzij de familiale sfeer vormen zij een hechte vriendengroep. Volgend jaar willen wij daarmee doorgaan. Jonas Van Hecke blijft de rensters sportief begeleiden en Rik Verbrugghe blijft via Veloloft zorgen voor topfietsen. Het dameswielrennen zit sterk in de lift en Van Assche – Veloloft CT wil daar verder zijn steentje toe bijdragen.” besluit de ploegleiding.

Rensters die interesse hebben om deel uit te maken van dit verhaal kunnen contact opnemen met Serge Van Assche of Jonas Van Hecke.