Van Assche – Van den Hauwe CT start nieuwe ploeg voor U23-dames

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Oct 2019 - 10:41
Printvriendelijke versie

Nadat het Van Assche – Van den Hauwe CT dit jaar succesvol was met een ploeg dames junioren, start het team komend seizoen met een U23-ploeg als logische aanvulling op deze juniorenwerking.

"Voor de dames bestaat die afzonderlijke beloftencategorie niet en door de upgrading in het dameswielrennen de laatste jaren wordt de overstap van junior naar elite steeds moeilijker.", dixit ploegmanager Serge Van Assche. "Wij willen onze dames U23 een aangepast programma aanbieden om zo de overstap vlotter te laten verlopen. In het buitenland zijn er reeds voorbeelden van teams met een dergelijke werking, wij vinden zulks een positieve evolutie en stappen daarom mee in het verhaal. Vanuit onze juniorenkern maken Esmée Gielkens en mijn dochter Nele de overstap naar onze U23-ploeg. Zij zullen samen met enkele andere beloftevolle rensters een kern van een achttal dames vormen om het seizoen aansnijden. Nog niet alle plaatsen zijn opgevuld en daarom zijn wij dringend op zoek naar nog enkele rensters om de kern volledig te maken."

Dit jaar kende het Van Assche – Van den Hauwe CT bij de dames junioren een blitzstart door in de winter op de piste liefst 7 van de 8 Belgische titels te veroveren. Later wist de kern mooie resultaten neer te zetten op de weg, o.a. in de internationale wedstrijden voor de Nations' Cup en op de wegkampioenschappen. Op elk nationaal, regionaal of provinciaal kampioenschap op de piste of de weg waaraan werd deelgenomen stond er minstens één van onze rensters op het podium. Dit succes ontging ook de Belgische en Noorse bondscoaches niet: voor de Europese kampioenschappen zowel op de piste als op de weg evenals op het WK piste werden minstens twee van onze rensters geselecteerd. Op het EK piste in Gent waren in de Belgische en Noorse juniorenselecties in totaal liefst 4 meisjes van ons team actief.

Ploegmanager Serge Van Assche: "Onze werking waarbij wij de rensters ondersteunen zonder veel prestatiedruk of verplichtingen werkt positief, het enige wat wij vragen is inzet en een positieve mentaliteit waarbij onze rensters maximaal proberen mee de wedstrijd te kleuren. Onze ploeg haalde mooie resultaten en de dames beleefden veel plezier aan hun sport door een optimale sfeer binnen de groep. Volgend jaar willen wij deze lijn doortrekken in de U23-werking. Wij mogen daartoe rekenen op de steun van Rik Verbrugghe, bondscoach bij de heren elite en U23. Hij zal ons als peter van de ploeg met raad en daad bijstaan, daarnaast zorgt hij via VeloLoft voor topfietsen voor onze rensters."

Rensters die interesse hebben om deel uit te maken van dit verhaal kunnen contact opnemen met Serge Van Assche, in de U23-ploeg zijn nog verscheidene vacatures in te vullen, maar ook bij de junioren is er nog plaats voor enkele talentvolle rensters.