Urbano Cycling Team blikt tevreden terug op de eerste wedstrijdmaanden

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Aug 2021 - 17:50
Printvriendelijke versie

Het Brabantse Urbano Cycling Team kan al terugblikken op enkele mooie resultaten de afgelopen weken. Voorzitter Dirk Verbestel blikt voor ons even terug op de voorbije weken maar kijkt ook naar de nabije toekomst.

"In Wieze-Lebbeke had het Urbano Cycling Team 3 renners in de top-10 met Han De Vos op de 2e plaats, Len De Pauw op de 4e plaats en Felix De Groef op de 7e plaats, wat ons op een voorlopige 1ste plaats brengt in het klassement van de Lotto Beker Van België competitie. In de klimkoers te Herbeumont georganiseerd door Belgian Cycling, maakte het Urbano Cycling Team deel uit van het podium met een heel verdienstelijke 2e plaats van Vincent Van Hemelen. De daaropvolgende week in de klimkoers te  Vresses Sur Sambre legde Vincent beslag op de 8ste plaats, wat bewijst dat deze veelkunner, nog niet aan het einde van zijn (wieler)latijn is voor dit seizoen. In de Ronde Van Vlaams-Brabant met respectievelijk de eindoverwinning met Niels Merckx in 2020 en het daaropvolgende  jaar 2021 een 2e plaats met Vincent Van Hemelen in de eindrangschikking. Eveneens zetten we mooie resultaten neerzetten in de belangrijkste interclubwedstrijden zoals een mooie 4de plaats van Vincent Van Hemelen in de Grote Prijs Rik Van Looy, en in de gekende klassieker Brussel-Zepperen winst met Felix De Groef. Al dit moois wijst er dus op dat het management van het Urbano Cycling Team de juiste beslissingen en  transfers wist te maken en verder op de ingeslagen weg verder wil gaan met tal van top 10 plaatsen in de overige koersen.": vertelt voorzitter Dirk Verbestel.

"Het Urbano Cycling Team staat dit seizoen nog aan de start van de morgen te verrijden Ronde Van Namen en tegelijkertijd in Frankrijk aan de gerenommeerde rittenkoers L’Estivale Bretonne.  Verder staan ook nog de Ronde Van Oost-Vlaanderen voor uitsluitend U23 renners, de 2-daagse Aglo Tour (Fr), de 3-daagse Flanders Tomorow Tour, de 5-daagse Arden Challenge, de 4 daagse Tour De Moselle (Fr) op het programma. Dit meerdaagse rittenprogramma wordt verder nog aangevuld met tal van Interclub wedstrijden, waar deze in de competitie Beker Van België met stip staan aangeduid, daar we daar de voorlopige 1ste plaats hebben ingenomen met Han Devos en waar Len De Pauw de beste in het jongerenklassement staat! Kortom, een meer dan tevreden bestuur, waaronder mezelf en Lou Stroobants de lijnen uitzetten, en de nodige taktiekbesprekingen voeren, die daadwerkelijk worden gevolgd met klinkende resultaten als gevolg. De nooit gekende ploeggeest werd gesmeed in de voorbije coronaperiode, waar niets aan het toeval werd overgelaten met elke zondag een ploegtraining in alle delen van het land. Ook wedstrijdsimulaties werden in het trainingsplan ingelast waardoor onze renners méér dan klaar waren voor de huidige heel drukke wedstrijdkalender."