Tuur Goemaes wint massaspurt in Hoeselt

Door Kurt Vermeerbergen op 19 Sep 2023 - 08:05
Printvriendelijke versie

De wedstrijd voor junioren in Hoeselt werd gewonnen in de massaspurt door eerstejaars junior Tuur Goemaes. Het is voor Tuur zijn eerste zege van het seizoen.

Tuur: "Het was een vrij zwaar parcours. Veel renners probeerden weg te rijden. Ikzelf dacht ook dat dit ging gebeuren. Maar ronde na ronde positioneerde ik mij vrij goed en zat ik op de cruciale momenten goed vooraan. Jasper Schoofs probeerde veel maar geraakte moeilijk weg want iedereen zat snel op zijn wiel. Nadat niemand kon wegrijden werd het een sprint met het Davo team als lead-out de laatste 3 km. Deze laatste 3 kilometers waren lichtjes bergop. Het team is volgens mij te snel begonnen want op 800 m waren hun manschappen op. Het viel terug stil en het werd een sprint uit stilstand. Op 250 m gingen er een aantal stilletjes aan. Jasper Schoofs begon als eerste. Ik kon zijn wiel pakken en er op 75-100 m toch vrij goed uit komen. Hierdoor kon ik de overwinning bemachtigen. Ik heb er lang naar uitgekeken om te winnen dit seizoen. Als eerstejaars junior was dit toch moeilijk. Ik ben heel blij dat dit toch is kunnen lukken!!"

1 GOEMAES TUUR - DE DIJLESPURTERS V.V. MECHELEN V.Z.W.
2 SCHOOFS JASPER - ACROG-TORMANS
3 METTEPENNINGEN ARNE - VAN MOER LOGISTICS CYCLING TEAM


Gerelateerde artikels

In zijn 6e seizoen als renner kon tweedejaars nieuweling Tuur Goemaes voor de eerste keer het zegegebaar maken. In het Oost-Vlaamse Kieldrecht won hij de massaspurt. "Het parcours was gelegen in het Polderland dus alleen maar rechte stukken en de wind speelden op sommige stukken zeker...