Tormans-Acrog BC/CX wil nog meer inzetten op beloften om de cirkel rond te maken

Door Kurt Vermeerbergen op 4 Jun 2020 - 16:05
Printvriendelijke versie

Onlangs werd het nieuws bekend gemaakt dat ze bij Tormans-Acrog BC/CX versterking hadden aangetrokken voor het jeugdveldrijden en voornamelijk dames jeugd. Eveneens werd er toen al gezegd dat er nog verrassingen zouden volgen en hier is er nog één.

"Jaar en dag staat onze jeugdwerking bekend als 1 van de koplopers als het gaat om het opleiden van de betere jeugd in de Benelux. Door de club werd er hier veel  geld, tijd en moeite  ingestoken maar moesten de junioren na hun laatste jaar als junior jammer genoeg  opzoek gaan naar een andere club om als belofte door te groeien. Dit moest veranderen! In 2019 zijn we daar alvast mee gestart, al hebben we dit in 2020 nog niet kunnen laten zien. Het programma was helemaal uitgebreid richting de u23 zoals de road-serie en nog enkele wedstrijden en rondes speciaal voor de u23 renners." : aldus Jef Robert.

"In 2021 willen we hier nog een stap verder in gaan en nog meer de focus leggen op het beloften programma zodat we de betere junioren en beloften kunnen aantrekken. Om ons zo proberen te nestelen tussen de beste beloftenploegen van België want de ervaring hebben we en middelen zijn er. 

Dankzij onze 2 hoofdsponsors TORMANS en ACROG en de connectie tussen Circus Wanty-Gobert Tormans opent dit voor ons vele deuren en mogelijkheden om ook aan de betere en mooiste  buitenlandse wedstrijden deel te nemen. Zo zal er deze winter werk gemaakt worden om het programma proberen uit te breiden met wedstrijden als Parijs-Roubaix, Tour de L’isard, Giro valle d’Aosta waar wij in het verleden ook al aan hebben deelgenomen.

Jammer voor het verloren jaar in 2020 want wij hadden zowel bij de nieuwelingen, junioren als bij de beloften en elite/zc een zeer sterk team!! 2021 heeft heel wat in petto voor ons wij kijken er alvast naar uit!!"