Tomas de Neve: "Dit jaar durf ik meer te koersen"

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Apr 2019 - 10:14
Printvriendelijke versie

Tomas de Neve is aan zijn 7e seizoen bezig als wielrenner. Afgelopen weekend tijdens de eerste rit van de Ster der Vlaamse Ardennen kon hij voor de allereerste keer het zegegebaar maken. We maken even kennis met deze tweedejaars junior van het Acrog Pauwels Sauzen Balen BC team.

1. Als tweedejaars junior heb je uw allereerste zege binnen sinds je startte met wielrennen. Verwacht om tijdens de Ster der Vlaamse Ardennen dit resultaat neer te kunnen zetten?
Ik voelde me de voorbije weken steeds sterker worden in de koers en ook op training. Ik wist dus dat een zege er wel aan zat te komen, dus is het zeer leuk om dit dan meteen in een interclub te doen.

2. Hoe kijk je terug naar de andere 2 dagen van de Ster?
De 2e dag in Erwetegem hadden we ook de ploegentijdrit gewonnen dus de meerdaagse was eigenlijk al geslaagd. Het is jammer dat ik me in de namiddagrit liet verassen want ik denk wel dat er toen meer in zat. De laatste rit in Sint-Maria Oudenhove lukte het niet om veel tijd te nemen, dus ben ik blij dat ik nog kon stijgen naar de 3e plaats in het eindklassement door onderweg 3 seconden mee te pikken in een bonuspurt.

3. Hoe waren de andere wedstrijden tijdens de eerste maand van het seizoen? Tevreden of zat er daar ook meer in?
Mijn start van het seizoen was niet goed door een val in Kuurne-Brussel-Kuurne. Na de ploegstage zat het gevoel goed en sindsdien is de conditie alleen maar in stijgende lijn gegaan. De uitslagen begonnen ook te komen met een paar ereplaatsen in kermiskoersen.

4. Op welke vlak heb je een grote stap voorwaarts gezet t.o.v vorig jaar?
Dit jaar durf ik meer koersen. Vorig jaar nam ik vaak een te afwachtende houding aan waardoor ik vaak niet mee was met de goede vlucht.

5. Welke doelen heb je nu verder vooropgesteld voor het seizoen 2019?
Op de kampioenschappen wil ik graag goed zitten want zowel het parcours van het PK en het BK liggen mij normaal wel goed.

6. Welke parcours liggen je het beste? Waarom ?
Geaccidenteerde parcoursen liggen mij het beste omdat het dan makkelijker is om een schifting te maken.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? 
Ik ben er nog niet helemaal uit maar momenteel denk ik dat ik een puncher ben voor de steilere beklimmingen met nog een goede sprint.

8. Je verloor enkele weken geleden een goede vriend van je, Stef Loos. Hoe zal je hem herinneren?
Ik zal mij Stef herinneren als een zeer goede ploegmaat, een echte teamplayer.  Hij cijferde zich vaak weg voor iemand anders en had daar ook geen problemen mee. Hij had een voorbeeldige mentaliteit en  was steeds zeer gemotiveerd, hij  ging er altijd vol tegenaan.

De snelle vragen
Lievelingskleur : Blauw
Favoriete muziek : Rap
Favoriete film/serie :  Breaking Bad
Lievelingseten : Spaghetti Bolognaise
Ochtend- of avondmens :  Ochtendmens
Film of boek :  film
Brunette of blondine : brunette
Pizza of frieten : Pizza
Citytrip of relaxvakantie : Citytrip
Sprint winnen van een klein groepje of alleen binnenkomen :  Klein groepje
Bergop of bergaf :  Bergop
Koud of warm :  Warm
Tijdrit of een lange rit : Lange rit
Ik hoop een selectie van de ploeg in de wacht te slepen voor Tour du Valromey
Mooiste overwinning ooit: 1e rit ster der Vlaamse Ardennen
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Philippe Gilbert
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Nog een koers winnen.

 

Gerelateerde artikels

De vierde rit van de Ronde van Oost-Vlaanderen in Pollare werd gewonnen door Tomas De Neve. De derdejaarsbelofte was de snelste van een vierkoppige kopgroep. "De eerste rit had ik pech. Ik was betrokken in een valpartij en mijn fiets was kapot, ik verloor dus veel tijd en een klassement kon...
Tweedejaars Tomas de Neve heeft de eerste rit van de Ster der Vlaams-Ardennen gewonnen. In een sprint met 3 beschikte de junior over de snelste benen. Het is voor Tomas zijn allereerste zege sinds hij startte met wielrennen als aspirant 12 jaar. "Rond halfkoers ongeveer brak de koers open...
Tomas De Neve maakt in 2020 zijn beloftendebuut bij GM Recycling Team. Tomas won dit jaar een rit in de Ster der Vlaamse Ardennen en werd vijfde in de klimkoers van Vresse-Sur-Semois. "Ik ben zeer tevreden dat ik volgend jaar bij GM Recycling mag rijden. Ze rijden een zeer mooi internationaal...
Tomas de Neve zal de stap naar de junioren zetten volgend seizoen als eerstejaars junior bij Acrog Balen BC. "Ik heb gekozen voor Acrog-Balen BC omdat mijn huidige ploeg stopt en omdat Balen een zeer mooi programma afwerkt zowel in binnen- als buitenland. Ze hebben een mooie omkadering en...
In 2016 zal Tomas de Neve eerstejaars nieuweling worden bij Spie-Douterloigne CT. "Ik heb gekozen voor Spie-Douterloinge CT. omdat ze een heel mooi programma aanbieden zowel in het binnen-en buitenland. Ik heb ook veel vertrouwen in de nieuwelingenwerking. Mijn broer, Joerik De Neve (...