Tom Timmermans: Mijn eigen ding kunnen doen

Door Kurt Vermeerbergen op 27 Mar 2013 - 15:52
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Tom Timmermans maakte dit seizoen de overstap naar het  Cube SPIE Douterloigne Cycling team. Tom blikt al tevreden terug op zijn seizoen.1. Hoe blik je terug op vorig seizoen?

Ik had vorig jaar een heel regelmatig seizoen met 42 top-10 plaatsen waarvan 3 overwinningen. Daarmee kon ik wel tevreden zijn over mijn seizoen bij de tweedejaarsnieuwelingen.2. Wat vind je zelf u hoogtepunt en je grootste teleurstelling van seizoen 2012?

Mijn hoogtepunten in 2012 waren mijn 3e plaats op het PK, 8e plaats op VK en 11e plaats op BK en ook mijn 3 overwinningen. Interclubs kon ik vorig jaar niet rijden omdat ik als enigste nieuweling bij Thompson reed. Een echte teleurstelling had ik niet in 2012.3. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen?

Deze winter heb ik terug mijn schema’s gevolgd die ik krijg van Wim De Wolf en zoals elk jaar gewerkt aan mijn basisconditie door te lopen, fitnessen, MTB’en.

4. Heb je merkbare progressie gemaakt deze winter ten opzichte van vorig jaar en welke is dit?

Ik hoop dat ik nog wat sterker geworden ben maar dat zal ik nog wel merken de komende weken. Een krachtpatser ben ik niet, maar ik zal mijn plan wel kunnen trekken.5. Wat zijn je doelstellingen voor het komende seizoen?

Gewoon altijd mijn best doen en mij amuseren in de koers en we zien wel wat dat als uitslag geeft.6. Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?

Als ik enkele mooie plaatsen kan behalen en mijn eigen ding kan doen.7. Welke parcours zijn je favorieten/ wat zijn je sterkste punten in wedstrijd?

Ik heb graag parcours die wat bergop gaan maar ook platte omlopen liggen mij wel.8. Je maakte ook de overstap naar  Cube SPIE Douterloigne CT. Waarom de keuze voor deze ploeg?

Wim De Wolf stopte spijtig genoeg met de Thompson ploeg en dus moest ik op zoek naar een andere ploeg. Als ik individueel zou rijden kan ik  geen interclub rijden. Het was niet gemakkelijk om een ploeg te kiezen want bij Wim zat ik heel goed.9. Wat verwacht je van de kampioenschappen?

Ik ga er mijn best proberen doen en we zien wel waar ik eindig. Hopelijk zo goed mogelijk.10. Wat vond je van je wedstrijden tot nu toe?

Het betert elke week. Zondag eindigde ik 10e van 106 deelnemers en daar was ik wel blij mee. Andere niet echt, maar ik wil mijn eigen ding kunnen doen. Ik vind niet dat je bij de juniores al de knecht van een ander moet zijn. Dat is iets voor bij de profs maar dat is ieder zijn mening. Je moet natuurlijk ook niet tegen elkaar rijden maar ieder moet zijn kans kunnen gaan. ’t School komt op de eerste plaats en wielrennen is mijn hobby en dan wil ik zoveel mogelijk mijn eigen ding doen. 

Gerelateerde artikels

In het Oost-Vlaamse Baardegem moesten de 96 ezc/u23 in totaal 118  km afleggen. In de spurt was Tom Timmermans net iets sneller dan Jacob Relaes. "Vandaag stonden er 96 renners aan de start in Baardegem. Na 5 van de 15 ronden is er 22 man weggereden. Ik was niet mee, maar kon er met 10...
Ook bij de junioren een succesvolle internationale editie voor de organisatoren. Niet minder dan 99 renners pronken op de deelnemerslijst voor 14 ronden van 6,9km. De 96 km over het geaccidenteerde parcours kunnen afgelegd worden onder een stralend zomerweer. Van bij de start kiezen reeds 2...
"Gisteren stonden we met 31 renners aan de start in Bambrugge voor 90km over 12 ronden. Na 3 ronden ben ik samen met Thomas Deruette en Vandenbulcke weggereden maar die laatste moest de rol lossen en dan kwam Mathias De Rijck bij ons. Een halve ronde later kwamen er nog 8 renners vooraan aansluiten...
Op paasmaandag behaalde Tom Timmermans (Wielerclub Onder Ons Parike) zijn eerste overwinning van het seizoen. Tom: Gisteren stonden we met 50 renners aan de start in Beloeil. Elke ronde waren er aanvalspogingen maar niemand geraakte echt weg. Ik heb ook een paar keer aangevallen maar geraakte ook...
1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Voor mij waren mijn overwinningen in Opwijk en in Bambrugge de mooiste momenten van het seizoen. 2. Vind je u seizoen geslaagd? Het seizoen 2013 is goed verlopen. Ik ben tevreden met mijn 19 top-10 plaatsen, waarvan 7 podiumplaatsen. 3....
In Schoten was er gisteren de eerste beker van België wedstrijd voor ezc/u23 'Memorial Staf Segers'. De massaspurt werd gewonnen door Tom Timmermans. "Gisteren de eerste Beker van België wedstrijd in Schoten. In de 2e ronde ben ik gevallen op de kasseistrook, maar kon gelukkig snel...