Tom Timmermans: Mijn eigen ding kunnen doen

Door Kurt Vermeerbergen op 27 Mar 2013 - 15:52
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Tom Timmermans maakte dit seizoen de overstap naar het  Cube SPIE Douterloigne Cycling team. Tom blikt al tevreden terug op zijn seizoen.1. Hoe blik je terug op vorig seizoen?

Ik had vorig jaar een heel regelmatig seizoen met 42 top-10 plaatsen waarvan 3 overwinningen. Daarmee kon ik wel tevreden zijn over mijn seizoen bij de tweedejaarsnieuwelingen.2. Wat vind je zelf u hoogtepunt en je grootste teleurstelling van seizoen 2012?

Mijn hoogtepunten in 2012 waren mijn 3e plaats op het PK, 8e plaats op VK en 11e plaats op BK en ook mijn 3 overwinningen. Interclubs kon ik vorig jaar niet rijden omdat ik als enigste nieuweling bij Thompson reed. Een echte teleurstelling had ik niet in 2012.3. Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen?

Deze winter heb ik terug mijn schema’s gevolgd die ik krijg van Wim De Wolf en zoals elk jaar gewerkt aan mijn basisconditie door te lopen, fitnessen, MTB’en.

4. Heb je merkbare progressie gemaakt deze winter ten opzichte van vorig jaar en welke is dit?

Ik hoop dat ik nog wat sterker geworden ben maar dat zal ik nog wel merken de komende weken. Een krachtpatser ben ik niet, maar ik zal mijn plan wel kunnen trekken.5. Wat zijn je doelstellingen voor het komende seizoen?

Gewoon altijd mijn best doen en mij amuseren in de koers en we zien wel wat dat als uitslag geeft.6. Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?

Als ik enkele mooie plaatsen kan behalen en mijn eigen ding kan doen.7. Welke parcours zijn je favorieten/ wat zijn je sterkste punten in wedstrijd?

Ik heb graag parcours die wat bergop gaan maar ook platte omlopen liggen mij wel.8. Je maakte ook de overstap naar  Cube SPIE Douterloigne CT. Waarom de keuze voor deze ploeg?

Wim De Wolf stopte spijtig genoeg met de Thompson ploeg en dus moest ik op zoek naar een andere ploeg. Als ik individueel zou rijden kan ik  geen interclub rijden. Het was niet gemakkelijk om een ploeg te kiezen want bij Wim zat ik heel goed.9. Wat verwacht je van de kampioenschappen?

Ik ga er mijn best proberen doen en we zien wel waar ik eindig. Hopelijk zo goed mogelijk.10. Wat vond je van je wedstrijden tot nu toe?

Het betert elke week. Zondag eindigde ik 10e van 106 deelnemers en daar was ik wel blij mee. Andere niet echt, maar ik wil mijn eigen ding kunnen doen. Ik vind niet dat je bij de juniores al de knecht van een ander moet zijn. Dat is iets voor bij de profs maar dat is ieder zijn mening. Je moet natuurlijk ook niet tegen elkaar rijden maar ieder moet zijn kans kunnen gaan. ’t School komt op de eerste plaats en wielrennen is mijn hobby en dan wil ik zoveel mogelijk mijn eigen ding doen. 

Gerelateerde artikels

Tom Timmermans won gisteren de sprint van 16 in het Oost-Vlaamse Geraardsbergen. "We stonden met 110 vertrekkers aan de start in Overboelare. In de 4e van 15 ronden zijn we weggereden met 14 man. We draaiden goed rond en bleven voorop tot het einde. In de laatste ronde waren er enkele...
"Vandaag waren er 59 vertrekkers in Relegem voor 90 km. Na 1 van de 15 ronden is Stijn Goolaerts weggereden na de kasseien berg. Ik ben direct meegegaan en we waren met 2 weg. We draaiden goed rond en we hadden maximum 1 minuut voorsprong. Op 1,5 ronden van het einde kwam het peloton heel dicht en...
Tom Timmermans behaalde gisteren te Bottelare zijn derde zege van het seizoen. In een sprint met 2 kon Tom het afwerken. "In de 2e ronde weggereden met 6 man. Vijf ronden later is er 20 man terug gekomen. Op 6 ronden van het einde ging Jari Verstraeten en ben ik er alleen naartoe gereden. We...
In het Oost-Vlaamse Baardegem moesten de 96 ezc/u23 in totaal 118  km afleggen. In de spurt was Tom Timmermans net iets sneller dan Jacob Relaes. "Vandaag stonden er 96 renners aan de start in Baardegem. Na 5 van de 15 ronden is er 22 man weggereden. Ik was niet mee, maar kon er met 10...
In het Oost-Vlaamse  Evergem werd er gestart met 37 ezc/u23 voor een wedstrijd over 117km. In de sprint maakte Tom Timmermans het af. "Vanaf de eerste ronde in de aanval gegaan. Uiteindelijk gingen we met 5 man naar de aankomst. In de spurt haalde ik het en behaalde zo m’n 5e...
Twaalf renners domineerde de ganse wedstrijd in Oud-Heverlee. Tom Timmermans kon na 108 km in de sprint het zegegebaar maken. "Vandaag met 117 renners aan de start in Oud-Heverlee voor de eerste koers van het seizoen. Vanaf de eerste ronde weg met een groepje en de hele koers voorop gereden....