Tom Geysegoms: "Ons team zal heel sterk zijn in het komende seizoen"

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Oct 2016 - 12:26
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Tom Geysegoms sloot zijn seizoen als tweedejaars nieuweling af met twee zeges en tal van ereplaatsen. De overstap naar de juniores maakt hij bij het Davo Cycling Team. We overlopen met deze sympathieke kerel zijn seizoen.

1. Je sloot je seizoen af met twee overwinningen en tal van ereplaatsen. Tevreden of zat er meer in? Ik ben heel tevreden over mijn seizoen. Ik heb een heel constant seizoen kunnen rijden en heb mezelf kunnen blijven verbeteren. Soms zat er misschien wat meer in maar door de vele ereplaatsen wist ik dat een overwinning zeker mogelijk was, maar het duurde even voor het lukte. Ik ben heel blij dat ik deze 2 overwinningen heb behaald dat geeft mijn seizoen toch nog iets extra's.

2. Wat was persoonlijk voor jezelf een dieptepunt afgelopen seizoen? Ik heb niet echt een dieptepunt gehad dit seizoen, alleen de eerste wedstrijden verliepen niet zoals ik dat zelf wilden maar voor de rest heb ik niet echt dieptepunten gekend.

3. Ben je tevreden over je rijdritcapaciteiten of gaat dit een werkpunt worden van je? Of niet echt aan u besteed ? Ik heb mij nog niet op het tijdrijden gefocust en weet ook niet waar mijn mogelijkheden in deze discipline liggen. Ik denk dat ik er mij nog veel kan in verbeteren. Ik denk dat ik niet echt een tijdrijderstype zal worden al weet je natuurlijk nooit.

4. Hoe gaat na je rustperiode je voorbereiding op het nieuwe seizoen eruit zien? Ik weet het nog niet helemaal. Ik ga voor het eerst samenwerken met een trainer en daardoor zal er veel voor mij  veranderen qua voorbereiding. Deze winter gaan stabilisatieoefeningen  een grote rol spelen in mijn trainingsprogramma’s.

5. Wat verwacht je van de overstap naar junioren? Ik denk dat het in het begin van het seizoen wennen zal zijn maar heb er geen schrik van. In het begin is het belangrijk veel te leren en stap voor stap te groeien in de wedstrijden. Ik hoop dat ik zo snel mogelijk mee kan draaien met de betere in koers.

6. Je maakt de overstap naar de junioren bij het Davo CT. Je maakten inmiddels kennis met je teamgenoten tijdens de pasdag. Tevreden over je keuze? Sterke ploeg? Ja, ik heb de overstap gemaakt naar het Davo CT. De ploegmaten zijn allemaal hele toffe gasten en je voelt direct dat we een hecht team zullen worden. De begeleiding is uitstekend  en het zijn allemaal hele toffe mensen waar je je goed bij voelt en er alles aan doen om de renners zo goed mogelijk te begeleiden. Ik ben heel blij dat ik de keuze heb gemaakt om naar Davo te gaan. Ons team zal heel sterk zijn in het komende seizoen daar ben ik van overtuigd!

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik heb niet echt een specialiteit. Op een parcours met een paar hellingen voel  ik mij wel goed maar op het vlakke kan ik ook mijn kansen gaan. Ik ben aanvallend ingesteld maar heb ook een goeie sprint die ik zeker kan gebruiken in de slotfase van de koers.

8. Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manier? Ik heb wel enkele rituelen de dag van de koers. Zoals bijvoorbeeld aan de start van een wedstrijd neem ik altijd het kruisje dat aan mijn helm hangt vast en praat ik met mijn overleden grootvader die over mij waakt, hij is een beetje mijn geluksbrenger.  Verder probeer ik als het goed gaat zoveel moeilijk hetzelfde te doen maar dit is niet noodzakelijk.

De snelle vragen
Lievelingskleur : Heb ik niet echt.
Favoriete muziek : Hangt van moment tot moment af.
Favoriete film : Niet echt een favoriete film maar het genre comedy is altijd goed.
Andere hobby's: Heb ik niet.
Lievelingseten : pizza of lasagna
Ochtend- of avondmens : Avondmens
Film of boek : Film
Brunette of blondine : Geen voorkeur in haarkleur.
Pizza of frieten : Pizza
Citytrip of relaxvakantie : Relaxvakantie
Sprint winnen van een klein groepje of allen binnenkomen : Allebei heel mooi.
Bergop of bergaf : Bergaf. Geeft een geweldig gevoel.
Koud of warm : Warm
Tijdrit of een lange rit : Lange rit.
Mooiste overwinning ooit: Mijn eerste overwinning in Emptinne. Geweldig gevoel!
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Fabian Cancellara.
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Een seizoen rijden met veel successen zonder valpartijen.

 

Gerelateerde artikels

In Emptinne ging afgelopen zondag de zege naar Tom Geysegoms. Het is voor Tom zijn eerste zege van het seizoen. "Het was toch wel een zware koers ondanks dat we met niet veel renners aan de start stonden! Er was een zware klim met nog is een zware uitloper waar super veel wind op de kop...
Tom Geysegoms behaalde vandaag in Corswarem zijn tweede zege van het seizoen. "Ik had er veel zin op dit mooie parcours. Van de regen trok ik mij niet veel aan. In het begin van de wedstrijd werd er al eens goed doorgetrokken en heb ik al eens geprobeerd de tegenstand te testen. Dit...
Tom Geysegoms is nog steeds herstellende van zijn val van enkele weken maar volgend jaar staat hij er als tweedejaars junior opnieuw bij het Davo CT. " Ik blijf bij Davo omdat de begeleiding en de teamsfeer top is en ik krijg er super veel kansen! De ploeg gelooft echt in mij en dat doet...
Tom Geysegoms kwam gisteren zwaar ten val tijdens de interclub in Ingelmunster. Hij kneusde hierbij zwaar zijn bekken, klaagt van veel pijn aan zijn nek en heeft talloze schaafwonden! "Van de val en daarna weet ik dus niet veel. Bij het verlaten van het ziekenhuis ben ik nog is...
Tom Geysegoms schittert in het nieuwe seizoen in de kleuren van DAVO CT als eerstejaars junior. "Volgend jaar zal ik starten als eerstejaars junior bij DAVO CT. Ik heb afgelopen maanden verschillende aanbiedingen gekregen van verschillende ploegen. Ik had nooit verwacht de kans te krijgen bij...
In 2019 zal Tom Geysegoms deel uitmaken van het Stageco Cycling Team. Tom vervoegt het team als eerstejaars belofte. "Begin augustus werd ik gecontacteerd door Geert van het Stageco CT! Het contact met hun was meteen heel vlot, dat sprak me direct aan! Ze geloofden in mijn kansen en ik...