Tom Dumoulin last pauze in en verlaat trainingskamp van Team Jumbo-Visma

Door Kurt Vermeerbergen op 23 Jan 2021 - 13:50
Printvriendelijke versie

Tom Dumoulin heeft het trainingskamp van Team Jumbo-Visma verlaten om thuis na te kunnen denken over zijn wielertoekomst. Voorlopig speldt de Limburger geen rugnummer op.

"Ik heb gisteren het besluit genomen. En de ploeg steunt me daarin en het voelt echt goed. Het is echt alsof er een rugzak van honderd kilo van mijn schouders is gegaan. Ik werd meteen helemaal vrolijk wakker. Het voelt gewoon zo goed dat ik eindelijk het besluit heb genomen van: ik ga echt even de tijd nemen voor mezelf. Dat zegt genoeg", aldus Dumoulin.

De succesvolle wielrenner licht zijn besluit toe: "Ik voel al een behoorlijke tijd dat ik heel moeilijk weet hoe ik mijn weg moet vinden als Tom Dumoulin de wielrenner. Met de druk die erbij komt kijken, met de verwachtingen van verschillende partijen. Ik wil het gewoon heel graag heel goed doen voor heel veel mensen. Ik wil graag dat de ploeg blij is met mij, ik wil graag dat de sponsoren blij zijn, ik wil graag dat mijn vrouw en mijn familie blij zijn. Ik wil het voor iedereen goed doen, maar daardoor ben ik het afgelopen jaar eigenlijk mezelf vergeten. Wat wil ík nou? Wil ik nog wielrenner zijn? Zo ja, hoe?", zegt hij in een reactie.
 

Photo: Team Jumbo-Visma