Timon van Reek wint sprint van Davy Gunst in Romsée (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Jun 2013 - 14:51
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

<p></p>
<p>De junioren mochten de zware omloop van 4,5km 16 keer afleggen wat de totaalafstand op 72km brengt. Ze gingen met 63 deelnemers van start met een kleine vertraging van 5 minuten. Aan het einde van de eerste ronde reed er reeds een duo (Jesse Lowyck en Wannes Heylen) afgescheiden aan de leiding. De aanvalspogingen werden teniet gedaan door een jagend peloton en zo duurde het enkele ronden.  In de 6e ronde  trok de Luxemburger Tom Wirtgen alle registers open en ging alleen op pad. Het peloton liet even begaan en na 2 ronden ging een groep van 6 renners op zoek naar de eenzaat aan de leiding. De gevormde kopgroep van 7 bestaat uit de renners Timon Van Reek, Tom Wirtgen, David Gunst, Remy Mertz, Martin Palm, Quinten Hermans en Robin Bleus. Julien Piette probeert de sprong naar de leiders nog te overbruggen maar blijft enkele ronden tussenin hangen.  Een groepje van 6 renners die zich 3 ronden voor het einde nog wisten los te maken van het peloton grijpen Julien Piette terug. In de voorlaatste ronde probeert Timon Van Reek vooraan nog weg te geraken uit de selecte groep van 7 zonder resultaat. Uiteindelijk vechten de koplopers het uit in een sprint bergop en weet Timon van Reek nipt de zege te grijpen. Een verdienstelijke tweede plaats is weggelegd voor David Gunst. De derde plaats gaat net als bij de nieuwelingen naar de aanstoker van de dag. Zo mag dus Tom Wirtgen het podium compleet maken. De snelheid lag zeer hoog en deze jongens klokten af met 40,5km/h gemiddeld.<br /> <br /> Meer foto's: <a href="http://www.flickr.com/photos/cyclingsite/sets/72157634150943123/" target="_blank">http://www.flickr.com/photos/cyclingsite/sets/72157634150943123/</a></p>