Tim Kerkhof: een grote stap vooruit zetten

Door Kurt Vermeerbergen op 25 Mar 2013 - 11:52
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Hoe blik je terug op vorig seizoen in het algemeen?
 Ik kan terugblikken op een mooi seizoen als eerste jaars beloften. Op het begin van het jaar was het een beetje zoeken naar de juiste vorm maar wanneer die er was is die eigenlijk heel het seizoen gebleven en heb ik een constant vrij seizoen gereden. Met een overwinning in Aartrijke, een tweede plek in de klassieker van de zustersteden in Breendonk en nog enkele podium plaatsen mag ik zeker niet ontevreden zijn.

Wat vind je zelf u hoogtepunt en grootste teleurstelling van seizoen 2012?
Als hoogtepunt was er natuurlijk de overwinning in Aartrijke. Deze overwinning kwam niet bepaald verwacht omdat ik de week ervoor een loodzware meerdaagse wedstrijd in Azerbaijan gereden had. Als ik een dieptepunt van vorig jaar moet noemen zeg ik direct de Meeuwisrace. Dit is een koers die mee telt in de Nederlandse beloften competitie waar ik uit elke waaier werd gereden en ik uiteindelijk heb opgegeven. Ik voelde me die dag echt slecht. Daarna is het gelukkig alleen maar berg opwaarts gegaan.

Hoe heb je u voorbereid op het nieuwe seizoen?
Ik ben in voorbereiding tweemaal op stage gegaan. De eerste keer in begin januari. Toen ben ik samen met mijn ploeggenoot Tom Devriendt voor 14 dagen in Benidorm gaan trainen. Om de laatste puntjes op de I te zetten zijn we met de ploeg naar Benicassim vertrokken van 2 tot 10 februari. Verder heb ik in de winter wat tourtochten gedaan op mijn mountainbike en de duur trainingen op de weg.

Heb je merkbare progressie gemaakt deze winter ten opzichte van vorig jaar?
Ik heb een lange rust periode gehad na het seizoen. Ik merkte dat ik veel frisser aan mijn opbouw kon beginnen. Ook voel ik dat er wat meer kracht in zit al vorig jaar.

Wat zijn je doelstellingen voor het komende seizoen?
Ik zou dit jaar graag een grote koers willen winnen. Vorig jaar was ik er al dicht bij. Dit jaar heb ik in de eerste wedstrijden ook gevoeld dat dit zeker mogelijk is. Parijs Roubaix is een droom. Deze koers is voor de beloften helaas afgelast dit jaar. Verder zou ik graag een belangrijke rol spelen op het Nederlands kampioenschap.

Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?
Ik zou graag een duidelijke stap vooruit zetten dit jaar. Een grote overwinning is daar een deel van net als een goed kampioenschap.  Mocht dit lukken ben ik zeker content. Ook zou ik graag een wedstrijd rijden voor de Nederlandse selectie.

Welke parcoursen zijn je favoriete en wat zijn dan je sterke punten?
Ik hou van wind en kasseien. Koersen in Bretagne en Normandië doe ik ook enorm graag. Ik denk dat mij sterke punt in de koers is dat ik behoorlijk compleet ben. Een allrounder zou je kunnen zeggen.

Je koos dit jaar te rijden voor het EFC-OMEGAPHARMA-QUICKSTEP team. Waarom de keuze bij deze ploeg?
Vooral de vele koersen in Frankrijk en de rest van het programma. Het beleid van de ploeg met de omkadering daarachter spreekt mij zeker aan. Ik voel me goed binnen de ploeg. Ook is het super om voor een satelliet ploeg te rijden van een grote profploeg.

Hoe blik je terug op de eerste wedstrijden van u seizoen?
Behoorlijk tevreden. Met een podiumplek ben ik het seizoen goed begonnen. Het is mooi dat we met de ploeg al 3 overwinningen hebben. We rijden goed samen en iedereen doet zijn best om als ploeg overwinningen binnen te behalen.

Is combinatie werken en wielrennen geen probleem?
Ik heb soepele werk uren en kan dus doen wat ik er voor moet doen. Mijn baas John Vos is zelf ook nog professioneel wielrenner geweest en weet dus wat je er voor moet doen.

Is er nog een wielerdroom die je koestert? Wedstrijden die je dolgraag zou willen winnen?
Parijs Roubaix samen met Milaan San Remo en de ronde van Vlaanderen zijn wedstrijden die je als  wielrenner wil winnen net als de kampioenschappen. Ik ga natuurlijk  mijn uiterste best doen. Maar ik ga eerst proberen prof te worden. De lat ligt hoog en je geluk is iets wat je aan je zijde moet hebben.