Tijl Pauwels: "Ik zou me heel graag tonen in de Mosten"

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Jan 2017 - 21:16
Printvriendelijke versie

Tijl Pauwels mocht enkele dagen geleden de overstap maken naar Marlux-Napoleon Games CT. Tijl kijkt vooral nog uit naar zijn thuiswedstrijd in de Mosten op 21 januari.

Hoe verliep de voorbereiding op het veldritseizoen voor je op de weg? Alles naar wens of had er meer ingezeten? Ik heb een zeer goede voorbereiding gehad. Ik was in het begin bang  achter men klierkoorts maar dat viel goed mee. Ik werd zelfs 3e in de omloop van de Maasvallei. In augustus ging ik op stage met de ploeg om de basis te leggen voor het crosseizoen.

In het veld werd je in september belofte. Was het een zware overstap voor je? Het is natuurlijk aanpassen maar al bij al valt de overstap goed mee. In b-crossen kon ik al enkele keren top 5 rijden. In de a-crossen is dat iets moeilijker. Daar kijk ik vooral naar de uitslag tussen de 1ste jaars.

Met nieuwjaarsdag zet je weer een nieuwe stap in je carrière als veldrijder. Je maakte de overstap naar Marlux-Napoleon Games CT. Had je deze stap verwacht? Ik had het wel gehoopt. Op stage voelde ik me al zeer goed thuis tussen de renners en entourage. Daarom ben ik zeer blij dat ik een deel van de ploeg mag uitmaken.

Nog enkele maanden en het seizoen is ten einde.  Wat waren je dieptepunten en hoogtepunten voor je van het seizoen tot nu toe? Mijn hoogtepunten zijn vooral mijn 4e plaats in Koningshooikt en mijn 14e en 15e plek in Antwerpen en Hamme.

Naar welke andere wedstrijden dit seizoen kijk je nog uit? Waarom? Meer en Oostmalle zijn nog heel mooie crossen. Daar zou ik graag goed willen rijden.

In januari staat u thuiscross in Meer op de veldritkalander. Start je hier? Zo ja, was het doel? Tuurlijk start ik in Meer! Vorig jaar moest ik deze cross missen door klierkoorts. Dat was zeer pijnlijk. Het parcours (in de Mosten) is al meer dan 10 jaar mijn trainingsparcours. Daar heb ik leren crossen. Ik zou me heel graag tonen in die cross, met een top 10 plek zou ik zeer tevreden zijn.

Wat verwacht je van het BK? Wanneer tevreden? Ik ben vooral tevreden wanneer het gevoel goed is. Een plek kan ik daar niet echt opplakken.

Hoe ziet u favoriet parcours er voor je uit? Ik hou vooral van zand en interval crossen.

Wanneer is het seizoen voor je geslaagd of is het dit al? Als ik de conditie kan aanhouden en geen blessures krijg ben ik tevreden.

De snelle vragen
Lievelingskleur : Geel
Favoriete muziek : Tourist LeMC
Favoriete film : Safety first
Lievelingseten : Lasagne
Ochtend- of avondmens : ochtendmens
Film of boek : Film
Brunette of blondine : Brunette
Pizza of frieten : Frieten
Citytrip of relaxvakantie :relaxvakantie
zand of modder: Zand
Balken springen of niet : niet
Bergop of bergaf : bergaf
Koud of warm : warm
Mooiste overwinning ooit: Kruibeke 2014
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Tom Boonen

 

Gerelateerde artikels

Tijl Pauwels ruilt zijn crossfiets voor een wegfiets vanaf januari 2019. Tijl is nog op zoek naar een wegploeg waar hij volgend seizoen aan de slag kan. Als junior blonk Tijl al uit in verschillende wedstrijden waaronder enkele klimwedstrijden die hij op zijn palmares kon zetten. Als tweedejaars...
Met 38 verschenen ze aan de start in Hofstade voor een nieuwe manche van 'de moedige veldrijder'. We zagen onmiddellijk een supersnelle Tijl Pauwels na de start en hij bleef ongrijpbaar voor zijn achtervolgers. Achter hen woekerde een felle strijd voor plaats 2 en 3. Het waren Diederik Pemen,...
Tijl Pauwels heeft gisteren in Zingem zijn tweede zege behaald. Gans de wedstrijd domineerde Tijl de wedstrijd samen met Reno Bauters. Uiteindelijk in de slotfase kon Tijl er alleen vandoor gaan. Reno werd verdienstelijk tweede. Jonas Smet kwam als derde over de eindstreep, 30 seconden na de...
Vandaag startte Tijl Pauwels aan zijn eerste wegwedstrijd van het seizoen. Onmiddellijk reed de veldrijder zich naar het hoogste schavotje op het podium in Maarkedal. In het begin waren er enkele aanvallen met onder andere renners van Spie en Avia-Crabbé. In de 4de van de 9 rondes reed een...
Met juist 70 junioren passeerden ze de inschrijvingstafel op het fort van Koningshooikt voor de 4e manche van de moedige veldrijder. In de wedstrijd kregen we al vrij vlug één koploper, Tijl Pauwels. Hij kon zijn voorsprong vrijwaren op zijn dichtste belagers en mocht na een lange tijd nog eens het...
Tijl Pauwels maakt in 2023 de overstap naar Van Gorp Projects Cycling Team Zandhoven. Tijl krijgt er de kans om diverse disciplines te combineren. "Op zich ben ik altijd enorm tevreden geweest bij RB, maar het project van Van Gorp Projects Cycling Team Zandhoven sprak mij wel aan. Ik ben...