Thomas Vansteelandt: "Een kampioenentrui zou de kers op de taart zijn"

Door Kurt Vermeerbergen op 5 Mar 2015 - 15:38
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Thomas Vansteelandt heeft in het jonge seizoen zijn zegeteller al op 2 staan. De nieuweling van het CT Luc Wallays - Jonge Renners Roeselare heeft nog wel enkele doelstelling voor het seizoen 2015 op zijn lijstje staan.

1. Wanneer ben je gestart met wielrennen? Waarom de keuze voor deze sport? Ik ben begonnen met wielrennen bij de 11-jarige miniemen. Toen koerste mijn 2 jaar oudere broer Jens bij de aspiranten, maar die is gestopt met wielrennen.

2. Heb je u anders voorbereid op je seizoen dan anders? Ja, ik heb regelmatig in het veld getraind met de crossfiets en op de piste maar leg geen druk in de winter dus geen wedstrijden.  Ik heb een zeer goede winter achter de rug zonder ziekte want in de winter leg je de basis voor het seizoen. Ook train ik 1 dag in de week met de tijdritfiets dus veel variatie.

3. Je won onmiddellijk de eerste twee wedstrijden van je seizoen. Had je dit verwacht? Hoe beleefde je de wedstrijd? Nee, totaal niet verwacht maar het seizoen is nog zeer lang. Deze overwinningen doen wel zeer veel deugd en motiveren mij om zo verder te werken.

4. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen pieken? Eerst en vooral presteren op de kampioenschappen en dan ook mijn rol spelen in de grote koersen, beker van België, interclubs.

5. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Ik vind van mezelf dat ik er wel wat van kan en ik zal proberen zoveel mogelijk testtijdritten mee te rijden. Vorig jaar op het BK tijdrit was ik 11e. Nu ben ik 2e-jaars en hoop ik toch top 10 te halen.

6. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Allround, ik vind van mezelf dat ik kan tijdrijden, sprinten, wegrijden en koers maken.

7. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken? Een beetje. Ik ga regelmatig de rustplaats van Luc Wallays, de stichter van JRR, bezoeken. Ook hangt er een kruisje aan mijn fiets en helm.

8. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Ik hoop op een vijftal overwinningen en tal van top 10 plaatsen en wil gespaard blijven van pech (een kampioentrui zou natuurlijk de kers op de taart zijn)

Gerelateerde artikels

Zondag is er het Belgische kampioenschap voor de junioren in Oosterzele. Wij blikken met verschillende renners vooruit op deze wedstrijd. We stelden de renners de volgende vragen: Is het parcours iets voor u? Wat zijn je verwachtingen/wanneer tevreden? Wie zijn voor u de grootste kanshebbers?...
Thomas Vansteelandt kan weer een zege toevoegen aan zijn rijk gevuld palmares. In Lauwe kon hij het duel in de sprint winnen van Kristers Ansons. "Ik heb me bewust wat ingehouden in het begin van de wedstrijd. Na 4 ronden ging ik toch aanvallen en ik had 1 iemand mee. Halverwege koers...
Morgen starten de Europese kampioenschappen in het Deense Herning. Loran Cassaert en Sébastien Grignard vertegenwoordigen morgen ons land in het tijdrijden bij de junioren. Om 12.45u zal de eerste renner van start gaan om zijn 31,5km lange tijdrit af te werken. Vrijdag 4 augustus om 16 uur staat...
Met 197 renners vertrok men in Moerkerke onder een klein zonnetje, maar met een gure wind. Uiteraard zorgde de wind voor de nodige schrik bij de renners voor waaiervorming. Moerkerke-Damme is dan ook een bevreesde waaier-en kasseiklassieker. Bij de deelnemers waren de sterke buitenlanders zoals...
Thomas Vansteelandt  was vandaag in de enige juniorenkoers van de dag onze beste Belg in Harelbeke. Thomas moest enkel in de sprint de duimen leggen voor de Engelsman Charles Page. "Er stonden 88 renners aan de start. Het was een parcours dat veel bochten had en met de regen was het ook...
Het kampioenschap voor de junioren in West-Vlaanderen werd gestreden in Bredene. Eerstejaars junior Thomas Vansteelandt was de snelste van het pak in de massaspurt. "Ik had voor de start tegen mezelf gezegd dat ik mij rustig ging houden. Het was 120 km koers en dat is toch wel nog altijd lang...