Thomas Van de Velde: " Het maakt niet uit in welke trui, uitslagen tellen"

Door Kurt Vermeerbergen op 4 Dec 2017 - 20:20
Printvriendelijke versie

Thomas Van de Velde zal vanaf 1 januari het veld induiken in een neutrale tenue.

1. Hoe kijk je terug op je eerste maanden in het veld? Tevreden?
Tevreden ja , het is niet de vorm die ik vorig jaar had maar ik heb nog een degelijk niveau gehaald met pas één maand training als voorbereiding. Dus ik denk dat ik wel tevreden mag zijn .

2. Je hebt gekozen om een mix te doen tussen a en b-crossen. Waarom deze keuze?
Ik kijk meestal weekend per weekend hoe ik me voel. En ook welke parcoursen mij beter liggen als er in één weekend een b-cross is en een a-cross maar het parcours van de a-cross ligt mij niet, kies ik voor de b-cross ook omdat ik daar meer kans maak op een mooie uitslag.

3. Hoe was het provinciaal kampioenschap? Tevreden?
Teleurgesteld omdat dat ik wedstrijd niet heb gewonnen door een val. Veel betekent de provinciale trui niet voor mij .

4. Binnenkort is er de drukke eindejaarsperiode voor u als crosser. Hoe kijk je hier naar uit?
Ik kijk er niet heel erg naar uit, voor mij zijn dit allemaal wedstrijden die mij sterker kunnen maken naar de toekomst toe .

5. Na welke cross kijk je nog uit? Waarom?
Ik kijk uit naar Overijse omdat het één van de mooiste en zwaarste parcoursen is  .

6. Als wat voor type crosser zou je uzelf omschrijven?
Een type crosser met een grote motor. Ik ben niet het type van de versnellingen maar van een stevig tempo de hele wedstrijd lang .

7.  Vanaf januari zal je als neutrale crosser in het veld verschijnen. Waarom deze keuze? Heb je een goede sponsor gevonden?
Ik heb dit gekozen omdat ik dan naar niets of iemand moet kijken en mijn eigen ding kan doen. Ten slotte maakt het niet uit in welke trui of ploeg je rijd maar welke uitslagen je behaald en dat lijkt bij sommige anders te zijn . En jawel hoor, ik heb een goede privé sponsor Emrin Cycles uit Nieuwenrode. Ik ben deze mensen zeer dankbaar voor wat ze allemaal al hebben gedaan voor mij door de jaren heen .
 

Gerelateerde artikels

Thomas Van de Velde werd zaterdag bij beloften provinciaal kampioen van Oost-Vlaanderen. Voor de elite zonder contract ging deze titel naar Bart Hofman. "Ik nam de kopstart. Daarna zijn we lang met een groepje bij elkaar gebleven tot ongeveer 3 ronden van het einde, toen de winnaar weg reed...
Thomas Van de Velde moet op zoek naar een nieuwe ploeg voor 2018 nadat zijn contract werd stopgezet. "Ik heb mijn ontslag gekregen bij Tarteletto-Isorex ondanks de vele beloftes. Het zal geen gemakkelijke opgave worden door men knieblessure begin dit seizoen en mijn studies interieur...