Thijs van Rooij: "Op alle vlakken wil ik vooruitgang boeken"

Door Kurt Vermeerbergen op 31 Dec 2014 - 16:04
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Thijs van Rooij is slechts 1,5 jaar geleden gestart met wielrennen maar mocht afgelopen seizoen toch al 3 keer het zegegebaar maken. In 2015 wil Thijs zich nog meer ontwikkelen als renner.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? De mooiste momenten van het seizoen waren mijn 3 overwinningen. Daarnaast ook mijn selectie voor het Criterium Europeen des Jeunes met de nationale ploeg, waar we 3 dagen aan een stuk verzorgd en behandeld werden als  profs.

2. Vind je uw seizoen geslaagd?  Ik vind mijn seizoen best wel geslaagd met 7 podiumplaatsen in totaal, omdat ik nog maar pas anderhalf jaar fiets.

3. Op welk vlak wil je volgend seizoen een stap voorwaarts zetten? Op alle vlakken zou ik graag vooruitgang boeken. Klimmen doe ik wel heel graag, vooral de langere bergen in de Ardennen vind ik geweldig fijn.

4. Hoe gaan de voorbereidingen deze winter verlopen naar de opbouw van 2015 toe?  Na het seizoen heb ik een maandje gerust en daarna ben ik begonnen met fitnessen in de Traffic van Andre in Lanaken. Als het weer het toelaat train ik op de weg.

5. Als je één wedstrijd voor volgend seizoen mocht aanstippen in je kalender. Welke en waarom? Ik hoop geselecteerd te worden voor enkele klimkoersen in de Ardennen want daar kijk ik enorm naar uit.

6. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Echt bijgelovig ben ik niet maar ik maak wel altijd een kruisteken voor de start.

7. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers?  Ik rij graag klassiekers maar ik heb wel gemerkt met meerdaagse koersen die ik gereden heb, dat ik mij elke dag beter voelde.

8. Wat betekent wielrennen voor jouw ? Wielrennen en school zijn de 2 enige dingen waarmee ik bezig ben. Zowel actief als passief vind ik het wielrennen een geweldige sport.

9. Als je u zou moeten vergelijken met een bekende renner, welke zou je kiezen en waarom?  Ik kijk erg op naar Tim Wellens. Ik vind hem een toptalent die toch nog een gewone jongen blijft ondanks zijn overwinningen en goede uitslagen.

Gerelateerde artikels

Met 27 nieuwelingen verschenen ze aan de start in het Limburgse Alken. Thijs van Rooij kon zich net voor het peloton nestelen en zo de zege in de wacht slepen. "Er waren 10 rondes af te leggen op een vlak parcours. Ik ben eigenlijk meer een klimmerstype. Ik moest proberen aan te vallen en normaal...
Thijs van Rooij zal als belofte de kleuren verdedigen van Profel United CT. "Ik had verschillende aanbiedingen maar heb gekozen voor Profel United omdat ze een heel mooi programma rijden en mij de kans willen geven om langzaam te groeien in het wielrennen. Ik heb hele fijne jaren gehad bij...
"Na mijn derde plaats van gisteren mocht ik vandaag in Herstal wel op het hoogste trapje van het podium plaats nemen. Het was  een heuvelachtig parcours waar we 14 rondjes van 4.5km diende af te leggen. Op 5 rondjes van het einde ben ik na 3 pogingen alleen weg geraakt en weg gebleven. Ik...
Thijs van Rooij  van 'Sport en moedig Genk' behaalde afgelopen weekend zijn tweede zege van het seizoen. 1. Exact één jaar geleden ben je gestart met het wielrennen. Nu behaal je u eerste overwinning in Alken. Lang naar uitgekeken of kwam deze zege onverwacht? Verleden jaar in juni heb ik...
"Er waren bij de nieuwelingen 29 vertrekkers in Romsée. In totaal moesten we 10 ronden afleggen. De eerste 4 ronden was er solo van een Jarno Mondelaers. Samen met 2 andere ben ik naar hem toegereden. Uiteindelijk zijn we met 4 weggereden na 5 ronden. Eén ronde later waren we nog met 3: ik, Jarno...
In Koersel werd er gestart met 42 juniores voor een afstand van 85,4 km. Thijs van Rooij behaalde zijn 3e wegzege van het seizoen. We moesten in totaal 14 rondes afleggen. Op 3 rondes van het einde ben ik samen met iemand weggereden, ik geloof Tom Douhard. Ik kwam echter alleen te rijden en heb 15...