Thijs Barendregt: " Hoe zwaarder, hoe mooier "

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Nov 2015 - 11:35
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

De Nederlander Thijs Barendregt is één van de nieuwkomers volgend jaar bij het Van Moer Group Cycling Team. Thijs start er in 2016 als eerstejaars junior.

1. Wanneer gestart met het wielrennen? Hoe bij de sport terecht gekomen? In 2013 ben ik gestart met het wielrennen. Ik kocht een racefiets om een beetje in conditie te blijven en toen een keer meegedaan met een amateurkoers en zo is het ontstaan.

2. Hoe kijk je terug op je seizoen in het algemeen?  Tevreden, veel van mijn fouten geleerd en ook mooie uitslagen behaald. Helaas net geen overwinning.

3. Wat vond je het moeilijkste om te leren? Koersinzicht? Hoe plaatsen voor de sprint? Het plaatsen voor de sprint en op het juiste moment aangaan vond ik het moeilijkste.

4. Op welke punten wil je uzelf zeker nog verbeteren naar volgend seizoen toe? Sprinten en tijdrijden .

5. Spurt of solo? Waarom? Spurt, Om een heel peloton te kloppen en dan te winnen is mooier dan solo.

6. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Een koers door wind en regen over de kasseien, hoe zwaarder hoe mooier!

7. Hoe ga je u voorbereiden deze wintermaanden op het nieuwe seizoen? Een goed duurvermogen opbouwen en ook op de baan.

8. Verwacht je een moeilijke overstap naar de categorie junioren? Nee niet echt, in het begin zullen de langere afstanden wel wennen zijn maar ik hoor van iedereen dat het echt meevalt.

Gerelateerde artikels

De Nederlander Thijs Barendregt zal volgend seizoen uitkomen voor het Belgische Van Moer Group Cycling Team als eerstejaars junior. "Ik heb gekozen voor Van Moer Group omdat het een hele mooie ploeg is en een mooi wedstrijdprogramma rijden. Ik hoop mezelf hier verder te kunnen ontwikkelen...
Thijs Barendregt rijdt volgend jaar in de kleuren van Royal Antwerp Bicycle Club als belofte. "Direct vanaf het eerste contact voelde het goed, de ploeg heeft veel vertrouwen in mij en dat is precies wat ik nodig heb. Ik kan in een rustige omgeving een mooi wedstrijdprogramma afwerken als...