Sven De Witte: "Mijn sterke punten nog beter maken"

Door Kurt Vermeerbergen op 22 Dec 2014 - 20:39
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Sven De Witte start in 2015 met vol goede moed aan het nieuwe seizoen als tweedejaars junior. Wij zijn benieuwd of hij opnieuw een belangrijke rol gaat spelen zoals hij deed als tweedejaars nieuweling. Sven was toen goed voor 17 overwinningen en werd trouwens toen zegekoning.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Mijn 4 overwinningen van dit jaar waren toch wel de mooiste momenten.

2. Vind je uw seizoen geslaagd? Ja eigenlijk wel, want als eerstejaars is het sowieso moeilijker om te winnen en jezelf te tonen in de koers.

3. Afgelopen seizoen wilde je al beslag leggen op de provinciale trui. Is deze opnieuw een doel voor je? Ja, de trui is natuurlijk voor iedereen een doel. Maar het zou natuurlijk leuk zijn om deze te hebben.

4. Hoe gaan de voorbereidingen deze winter verlopen naar de opbouw van 2015 toe? Mijn voorbereidingen lopen tot nu goed en samen met mijn trainer zullen we ons best doen om naar 2015 op te bouwen.

5. Op welk vlak wil je volgend seizoen een stap voorwaarts zetten? Op alle vlakken. Mijn sterke punten nog beter maken maar ook mijn minpunten aanpakken.

6. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Nee, ik ben niet bijgelovig. Ik probeer er altijd het beste van te maken.

7. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers? Klassiekers op dit moment. Ik heb nog niet echt veel ervaring met rondes. Misschien dat mijn mening hierover volgend jaar volledig anders is.

8. Als je u zou moeten vergelijken met een bekende renner, welke zou je kiezen en waarom? Persoonlijk kan ik dat niet. Elke renner is anders, iedereen heeft min en plus punten en dat kan nooit hetzelfde zijn. Het verschil is nog te groot om echt te kunnen vergelijken.

Gerelateerde artikels

"Op weg naar de koers stonden we in de file om half uur voor start aan te komen. We stonden met 81 renners aan de start  in Zedelgem voor 10 ronden op een rondje met veel heel veel wind. Ik had de ronde nog niet gereden dus de eerste ronde was nog wat oppassen en er demarreerde 2 man en dan...
"Na gisteren niks te kunnen doen in Kontich vandaag toch gestart in Bachte. Met 77 stonden we aan de start en van in het begin werd alles op waaiers getrokken door de grote wind. Na 3 ronden gingen ondermeer ik, Sasha en Gertjan er vandoor. Na 4 ronden zette ik alleen aan en heb bijna 5 ronden...
"Er waren 85 vertrekkers in Dikkebus. We vertrokken om 16.45u voor 13 ronden. Het was een parcours met veel wind en 1 lichte helling. Ik demarreerde de eerste ronde maar bleef maar 1 ronde weg. De vierde ronde probeerde ik opnieuw en lukte het met een paar man weg te geraken. Na 1 ronde kwamen er...
1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? De mooiste zege zelf kan ik niet echt kiezen tussen de beker van België in Sint lievens Houtem en topcompetitie Affligem. Daarna komt zeker mijn pk tijdrijden. 2. Vind je u seizoen geslaagd ? Ja, had helemaal niet verwacht dat ik zoveel...
Sven De Witte mocht afgelopen weekend het zegegebaar maken. De junior van Avia Crabbé behaalde zijn eerste zege van het seizoen. 1. Je behaalde afgelopen weekend je eerste overwinning als eerstejaars junior. Verwacht om zo sterk te zijn? Nee zeker nog niet verwacht. Het was zeker eerst kijken wat...
Vandaag gekoerst in Sleidinge. Aan de start met een klein pelotonnetje. De eerste rondes paar keer geprobeerd maar  meer als 50 m heb ik  niet gekregen. Dan door een goede controle van mijn ploegmaat Robin De Ben geraakte er niemand gevaarlijk weg. Tijdens de wedstrijd hebben we nog voor...