Succesvolle stage voor DCM Cycling Team

Door Kurt Vermeerbergen op 13 Mar 2014 - 17:34
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Het DCM Cycling Team hield tijdens de krokusvakantie hun stage in Spanje. Hieronder een klein overzicht van vorige week door voorzitter Bob De Cnodder.

maandag 3 maart : de renners komen toe in Gerona airport.  Eens ingecheckt in het hotel worden de fietsen in orde gemaakt en rijdt iedereen een half uur op de losse rollen .

dinsdag 4 maart : een extensieve lange duurtraining van 120 km werd afgewerkt  (1838 hoogtemeters) door de junioren, terwijl de nieuwelingen 54 km fietsten met 972 hoogtemeters. Alle renners fietsten na de training nog 30 à 35 minuten op de losse rollen.

woensdag 5 maart : de junioren deden 135 km met 1792 hoogtemeters, en de nieuwelingen deden een vruchtbare lange duurtraining van 92 km met 1047 hoogtemeters.

donderdag 6 maart : vandaag werd in 2 keer getraind, om relatieve rust te bieden. Voormiddag fietsten nieuwelingen en junioren samen een hersteltraining van 57 km. ’s Namddags reden de nieuwelingen 35 minuten op de losse rollen, terwijl de junioren nogmaals een extensieve training deden van 72 km, waarna ook zij nog 30 minuten op de rollen fietsten.

vrijdag 7 maart : een extensieve duurtraining van 115 km met 1787 hoogtemeters stonden op het programma voor de junioren, en de nieuwelingen fietsten vlot 105 km met 1486 hoogtemeters. Na de training fietste iedereen zoals alle dagen nog 30 minuten uit op de losse rollen. Vandaag werd duidelijk voor de renners die in het voorjaar te weinig basiskilometers hebben gefietst dat zulks wel degelijk zeer belangrijk is. Zoals de voorgaande dagen werd ook vandaag extra gelet op de individuele hartslag van iedere renner om te voorkomen dat iemand te intensief zou gaan fietsen en zo forceren.

zaterdag 8 maart : nogmaals een lange duurtraining van 142 km voor de junioren en eentje van 105 km voor de nieuwelingen. Dit keer werden de hoogtemeters beperkt tot 1592 voor de junioren en 1147 voor de nieuwelingen. De renners beginnen blijkbaar hoe langer hoe meer te genieten van de stage want ook op training blijkt dat de groep steeds beter aan mekaar hangt en ze zich aan mekaar optrekken.

zondag 9 maart : een hersteltraining van 45 km staat op het programma voor alle renners. ‘’s avonds vliegt iedereen terug naar België.

Conclusie : inzet én groepsgeest waren zeker aanwezig. Het was een waar genoegen voor de vrijwillige begeleiders om mee te investeren in deze stage en mee te kunnen maken hoe de renners inzet toonden, en hoe de groep dag na dag dichter naar mekaar toe groeide. Deze jonge renners zullen in 2014 zeker het uiterste uit zichzelf en het team halen en we wensen hen veel geluk en mooie sportieve successen toe !

Proficiat voor de fijne samenwerking en bedankt aan alle deelnemers !

Meer foto's: http://www.flickr.com/photos/cyclingsite/sets/72157642299466455/

Gerelateerde artikels

Het DCM Cycling Team bezorgde ons hun laatste verslag vanuit Spanje voor ze huiswaarts keren. Het einde van de Spaanse stage komt in zicht voor het DCM cycling team. De voorbije dagen fietsten de nieuwelingen dagelijks om en bij de 80 km, en de junioren namen geen genoegen met minder dan 120 km...
Gemotiveerde renners die een mooi internationaal programma willen rijden kunnen het DCM Cycling Team nog altijd contacteren. De club heeft nog 3 plaatsen vrij voor gemotiveerde junioren 2015. DCM cycling team ontving vandaag de garantie op deelname voor Tour du Valromey 2015, naast reeds eerder...
Gisteren is het DCM CT begonnen aan zijn jaarlijkse stage in Spanje. We ontvingen volgend onderstaand verslag: Het DCM Cycling Team streek zondag 15 februari neer in Gerona voor de jaarlijkse stage.De algemene regels werden nogmaals aan de jonge renners uitgelegd, alvorens de stage te kunnen...
Het DCM Cycling Team heeft zijn huiswerk gemaakt voor het seizoen 2015. Hieronder vind je de namen, welke het zullen moeten waarmaken in het nieuwe wielerseizoen. Juniores Bertels Bjarne Bertels Sven Beyens Olivier Claessen Nick Druyts Miguel Michielsen-Stevens Brent Mulholland...
Zondag 23 februari vond een groepstraining plaats van het DCM Cycling Team met als thema kassei- en heuvelzone. Een groep gemotiveerde renners en begeleiders trok er op uit om succesvol 105 km af te malen over een deel van het parkoers van ‘Vlaanderens mooiste’. Zo doen de jongeren al vroeg...
Woensdagavond werd het DCM Cycling Team 2014 voorgesteld aan pers en publiek. De ploeg start aan het seizoen met 8 miniemen, 23 aspiranten, 11 nieuwelingen en 25 junioren. Bij de miniemen en aspiranten in 2013 werden verschillende podiumplaatsen behaald. Uitschieter was hier toch Xandres...