Stijn Echelpoels: "Nog enkele ereplaatsen behalen"

Door Kurt Vermeerbergen op 2 Sep 2015 - 10:29
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Stijn Echelpoels behaalde afgelopen zomer de witte leiderstrui in het Mediaan Euregioklassement. De tweedejaars nieuweling van het DCM CT blikt hierdoor al tevreden terug op het seizoen.

1. Wanneer ben je met het wielrennen gestart? Hoe bij de sport terecht gekomen? Ik ben gestart met het wielrennen op mijn 6 jaar. Ik ben in deze sport terecht gekomen doordat mijn vader mij een koersfiets kocht.

2. Je behaalde de eindzege in het Mediaan Euregioklassement. Was dit klassement op voorhand een doel?  Nee, het klassement was eerst mijn doel niet maar de eerste koersen van het klassement waren goed. Na mijn 2e plaats in Eijsden werd ik leider dus word dat klassement zeker een doel.

3. Tevreden van het seizoen tot nu toe of had er al meer ingezeten? Ik ben wel al tevreden van mijn seizoen. Ik heb al enkele ereplaatsen gereden. En zeker met mijn eindwinst in het Mediaan Euregioklassement ben ik zeker content tot nu toe.

4. Zijn er nog wedstrijden waar je er wil staan? Er komen nog een aantal belangrijke en grote koersen aan waar ik zeker toch nog eens een mooie uitslag wil rijden.

5 Hoe staat het met u tijdrit capaciteiten? Ik heb nog niet zo heel veel tijdritten gereden maar heb een 13e plaats behaald in de tijdrit van Tour La Basse Meuse en dan 6e op de ploegentijdrit.

6. Spurt of solo? Waarom?  Solo, zo kan je rustig genieten van u winst.

7. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind? Waarom?  Een wedstrijd door regen en wind omdat het dan vooral koersen is op de power en ik kan goed tegen regen. Door die weersomstandigheden word het peloton al uitgedund en word sprinten makkelijker.

8. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken? Ja, altijd lachen naar de camera van kurtje ;) (nee ik ben niet bijgelovig.)

9. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Als ik nog enkele mooie ereplaatsen behaal.

10. Verwacht je een moeilijke overstap van nieuweling naar junior? Ik verwacht wel een moeilijke overstap omdat de wedstrijden lastiger worden, langere afstanden, enz.. Maar dat is voor iedereen hetzelfde.

Gerelateerde artikels

Na het stoppen van DCM moest Stijn Echelpoels op zoek naar een nieuwe ploeg. Stijn bereikte een akkoord met Sport en Steun Leopoldsburg waar hij start als eerstejaars junior. "Ik heb gekozen voor Sport en Steun Leopoldsburg voor de mooie kansen die ik er krijg. Tevens wil ik mijn oude...