Stijn Demolder: "Ik kan wel redelijk alles, maar in niets het beste"

Door Kurt Vermeerbergen op 27 May 2015 - 17:36
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Stijn Demolder mocht enkele weken geleden het zegegebaar maken op het loodzware parcours in Nieuwrode. De eerstejaars junior van Balen BC bewijst hiermee dat hij overal wel zijn mannetje kan staan.

1. Wanneer ben je gestart met wielrennen? Waarom de keuze voor deze sport? Toen ik 12 jaar was begon ik met wielrennen. Ik combineerde het toen samen met voetballen. Ik was ermee begonnen omdat mijn broer het deed.

2. Je won in een spurt de wedstrijd in Nieuwrode. Verwacht om dit jaar een zege te behalen? Ik had erop gehoopt maar niet verwacht. Ik was vorig jaar redelijk goed en had toen slechts drie zeges, daarom had ik niet verwacht om er dit jaar ook al een te behalen. Ik dacht dat dit jaar meer gelijkaardig ging worden aan mijn 1ste jaarnNieuwelingen wat niet echt goed was.

3. Naar welke wedstrijden kijk je verder uit dit seizoen? Ik houd wel van lastige koersen maar ik kijk niet echt naar een wedstrijd uit omdat ik nooit zeker ben of ik er wel voor geselecteerd ben.

4. Spurt of solo? Waarom? Als ik kan kiezen dan zou ik voor solo gaan maar ik weet wel dat ik van een beperkte groep redelijk snel ben. Ik ben geen echte spurtbom maar ik kan mijn plan wel trekken.

5. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind? Waarom? Dan zou ik gaan voor de klimwedstrijd. Ik ben niet echt een klimmer maar ik vind toch dat ik redelijk bergop rijd. Voor een klimwedstrijd zou ik mezelf minder druk opleggen omdat ik dan minder van mezelf verwacht dan in een andere wedstrijd. Dan ben ik meer ontspannen en presteer ik doorgaans beter.

6. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Ik hoopte altijd een goede tijdrijder te worden maar ik begin meer en meer te twijfelen of ik wel echt zo goed ben. Ik kan redelijk goed zijn voor mijn leeftijd maar weet dat ik niet ga winnen en dat speelt misschien mee in het achterhoofd voor de motivatie.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Ik doe alles wel graag en vind dat ik in alles redelijk ben maar in niets de beste. Ik zal de komende twee jaren hopelijk wel zien waar ik echt goed in ben en mij dan daarop focussen.

8. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken? Ik weet dat ik in de vorige seizoenen telkens wel wat bijgeloof had maar ik probeer dat nu zoveel mogelijk buiten te sluiten. Ik wissel vaak ook af van helm, bril, handschoenen, kousen, … zodat ik niet ga denken van ‘met die handschoenen/kousen/bril/… presteer ik beter’.

9. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Ik zou graag eens op het podium staan van een echte grote koers maar ik weet dat dat niet makkelijk zal zijn. Ook hoop ik gewoon vaak geselecteerd te zijn zodat ik al veel ervaring  opdoe voor bij de 2ejaars juniors.

Gerelateerde artikels

Vandaag werden in Malle de provinciale kampioenschappen betwist voor alle categoriën in het tijdrijden vanaf laatste jaars aspiranten. Meer foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/sets/72157643667219503/ Tech.Geg. Elite z.c. Aantal deelnemers: 11 1....
Stijn Demolder zal als belofte deel uitmaken van het team Heist Zuiderkempen. Stijn zal het wielrennen met zijn studies proberen te combineren. "Ik ben gestart met de studie burgerlijk ingenieur architect en wil het eerste jaar nagaan of deze studies te combineren zijn met het wielrennen. Ik...
In een loodzware slotetappe van de Ster van Zuid-Limburg wist Jasper Philipsen de eindzege veilig te stellen. Hij was mee met een kopgroep die na de heuvelzone ontstond in een waaiergedeelte. Later, op de plaatselijke ronden, was hij 1 van de aanstokers van een ontsnapping die uiteindelijk aandikte...
Stijn Demolder behaalde afgelopen weekend zijn eerste juniorenzege in Nieuwrode. Stijn vertelt over de wedstrijd en hij krijgt tegelijk een job aangeboden.   Stijn Demolder wint in Nieuwrode from Cyclingsite.be on Vimeo.
Vandaag is Stijn Demolder aan de beurt in onze EK reeks. Stijn rijdt voor Acrog Balen BC als tweedejaars junior. 1.    Hoe is het seizoen al verlopen? Het seizoen verliep voor mij al zeer goed. Ik heb veel progressie gemaakt t.o.v. vorig seizoen en dat is ook te merken aan mijn...
Na zijn tweede plaats gisteren kon Stijn Demolder vandaag zijn eerste zege van het seizoen behalen in Nieuwrode. "Omdat ik gisteren in St. Maria Lierde de sprint gewonnen had en 2e geworden was, hoopte ik eigenlijk om top vijf te rijden. Dat zou dan een geweldig weekend zijn. Het waren zeven...