Stijn De Bock wil Sep Vanmarcke nog eens kloppen

Door Kurt Vermeerbergen op 16 May 2019 - 17:45
Printvriendelijke versie

Op zondag 19 mei wordt de 9de editie van de Grote Prijs van de Wase Polders gereden. Toppers als Frank Schleck, Greg Van Avermaet, Nick Nuyens, Sep Vanmarcke, Oliver Naesen, Niko Eeckhout, Iljo Keisse, Thomas De Gendt en Johan Vansummeren stonden in het verleden al aan de start.

“Ook dit jaar hebben we geprobeerd om een mooie affiche samen te stellen. Maar de concurrentie wordt steeds groter. Er is niet alleen de ronde van Italië en de ronde van Californië, waar heel wat goede Belgische renners aan de slag zijn, er is ook nog de Vierdaagse van Duinkerke, de grote prijs Criquelion en in Nederland is er een wedstrijd van de topcompetitie,” vertelt voorzitter Erik Van Goethem. “Maar toch zullen we zondag zowat 150 renners aan de start mogen verwachten verdeeld over 14 ploegen. Dat wordt dus weer een lang lint door onze Wase polders en het havengebied waar de renners met de wind in de rug makkelijk snelheden tegen de 60 kilometer per uur halen.”

Sep Vanmarcke wordt ook dit jaar één van de blikvangers. “Voor mij geen buitenlandse wedstrijden op dit moment. Mijn internationaal programma herbegint pas later. Verrebroek is echter een ideale koers om me daarvoor klaar te stomen. Vorig jaar haalden we hier een gemiddelde van meer dan 48 kilometer per uur. Ideaal om snelheid te trainen.” Vanmarcke won in Verrebroek al in 2013. Vorig jaar werd hij in de spurt geklopt door Stijn De Bock. De Bock rijdt dit jaar voor het Engelse Canyon-DHB Bloorhomes team. Die ploeg won dit jaar met Alexander Richardson al de Omloop van het Waasland en vorige woensdag ook in Puivelde. “Hopelijk is het in Verrebroek mijn beurt. Woensdag heb ik in dienst van de ploeg gereden en afstoppingswerk gedaan voor Alexander. Als het even kan wil ik nu mijn eigen kans gaan,” aldus De Bock. “In elk geval is onze ploeg beresterk. Ik denk dat iedereen in Vlaanderen en Nederland ons nu ook wel kent,” aldus de winnaar van vorig jaar. Ook gewezen nationaal kampioen Preben Van Hecke (eerder al op het podium in Verrebroek), Lawrence Naesen (Lotto-Soudal) en Stijn Steels zijn er zeker bij. Steels, die drie jaar geleden al won in Verrebroek, toonde vorige woensdag in Puivelde met een tweede plaats dat ook hij in uitstekende doen is.

Live uitzending
De Grote prijs van de Wase Polders wordt dit jaar live opgenomen en uitgezonden. Aan de aankomstlijn staat een reuzescherm opgesteld en er is ook een livestream via de website www.dewasepolders.com.

Voornaamse ploegen en deelnemers: Sep Vanmarcke, Moreno Hofland (EF Education First), Lawrence Naesen (Lotto Soudal), Preben Van Hecke, Moreno De Pauw (Sport Vlaanderen – Baloise), Stijn Steels (Roompot – Charles), Cordendon – Circus (Stallaert, Janssens, Vermeersch), Telenet – Fidea (Aerts), Sauzen Pauwels – Bingoal (Vanthourenhout, Sweeck, Iserbyt, Soete), Canyon – DHB Bloorhomes (Richardson, De Bock), Cibel (Stevens, De Bruyne), Tarteletto – Isorex (Goeman, Sefa), Nano Development Team, Mysenlan – Baboco team, DCR Cycling team (Cordeel), Dakwerken Stroobant (Buyle), Molenspurters Meulebeke enz...