Steff Cras: "Bergop rijden is mijn sterkste wapen"

Door Kurt Vermeerbergen op 1 Aug 2014 - 12:08
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Steff Cras start volgend seizoen als eerstejaars belofte bij Lotto Belisol. Steff blikt al zeer tevreden terug op zijn seizoen.

1. Ben je tevreden van je voorjaar of had je meer verwacht? Wat waren zo de beste momenten? Mijn voorjaar is zeer geslaagd voor mij. Ik ben bewust met een conditie aan het seizoen gestart van 90% in functie van mijn seizoen op te delen in 3 piekmomenten. Ik ging beter van start dan ik had verwacht met een 9e plaats in uci 1.1 Le Berneaudeau , 4e plaats in het eindklassement van tour du Morvan, 5e in het eindklassement van de ster van Zuid-Limburg, 6e op het bk tijdrijden. Zo werkte ik toe naar mijn eerste doel : nationcup course de la Paix waar ik 13e werd.

2. In de Tour du Valromey won je een rit en bracht je de groene trui mee naar België. Was dit een opluchting?  Hierna ben ik beginnen werken naar mijn tweede piekmoment tour du Valromey. Hiervoor trainde ik harder dan ooit bergop. Met als absolute voorbereiding een 9e plaats in nationcup Gp Patton was ik klaar. Ik had van dag 1 een zeer goed gevoel en met succes won ik de eerste etappe en eindigde 2e in het eindklassement.

3. Naar welke wedstrijden kijk je verder nog uit dit seizoen? In mijn najaar hoop ik een wk selectie te behalen en werk hiervoor toe met de wedstrijden Luik-la gleize en de klimkoers in Herbeumont Waar ik nog goed Wil zijn. Maar samen met mijn trainer Marc lamberts weten we perfect waarvoor we staan.

4. Vorig week was je op klimstage met de nationale ploeg. Is klimmen je sterkste wapen in de koers of één van? Ik werkte na Valromey de nationale klimstage af in de Vogezen als heropbouw. Bergop rijden is mijn beste wapen en probeer hier het maximale uit te halen.

5. Je gaat als eerstejaars belofte aan de slag bij Lotto Belisol. Is dit een droom die uitkomt? Volgend jaar maak ik de overstap naar lotto u23 . Dit is voor mij een zeer mooie kans om mij als klimmer verder te ontwikkelen en veel bij te leren.