Stef Loos : "Ik probeer elke wedstrijd alles uit de kast te halen"

Door Kurt Vermeerbergen op 1 Feb 2018 - 11:43
Printvriendelijke versie

Binnen enkele weken start het nieuwe wielerseizoen voor Stef Loos als tweedejaars junior bij Acrog - Pauwels sauzen - Balen BC. We blikken met Stef even vooruit op het nieuwe seizoen.

1. Welk waren voor u de hoogtepunten van het wegseizoen 2017?
Eigenlijk heb ik niet echt een hoogtepunt gehad in 2017. Ik heb vele grote koersen mogen rijden waarvoor ik de ploegleiding echt heel dankbaar ben. Ik heb een aantal top 10 plaatsen gereden in een aantal kleinere maar ook grotere koersen. Het leukste wat ik dan toch beleefde was Valromey, de Tour de France voor junioren. Een week volle bak afzien.  Hier heb ik veel geleerd en vooral hoe je moet doorzetten en  nooit moet opgeven. In de proloog de eerste dag maak ik een domme fout en val verkeerd. Schouder uit de kom als gevolg. Maar door de zorg van mijn ploeg heb ik deze zware ronde kunnen uitrijden en bovendien nog op kunnen schuiven in het klassement.

2. Ben je tevreden over vorig seizoen of had er meer ingezeten?
Over het algemeen mag ik zeker niet klagen. Ik heb heel veel kansen gekregen van de ploeg dit jaar en heb ze denk ik ten volle benut. Een echte ereplaats is er dit jaar jammer genoeg niet van gekomen maar dit jaar als 2e jaar junior heb ik terug de kans op een mooi jaar en mooie plaatsen te rijden.

3. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Wil je hierin nog verbeteren ?
Tijdrijden kan ik wel. Het is niet dat ik de beste ben, zeker niet maar ik mag niet klagen over mijn capaciteiten in het tijdrijden. Met een 11e plaats op het PK tijdrijden en een 3e plaats in de ploegentijdrit in de ronde van Luik bewijs ik wel dat ik de capaciteiten heb. Echt erin verbeteren is niet direct mijn hoofddoel.  Dat ik in een rondje een fatsoenlijke tijd kan neerzetten is al heel goed.

4. Hoe zien de voorbereidingen eruit naar seizoen 2018?
Met de Molse wielerschool bereid ik me uitstekend voor op het nieuwe seizoen. 2x per week fitness en stabilisatie oefeningen. Iedere zaterdag een looptraining maar deze is ondertussen  vervangen door een groepstraining op de weg die ook op woensdag plaatsvindt. Iedere zondag is er een clubtraining. Voor de rest doe ik het door de week rustig aan en rust waar nodig.  In februari staat er een stage naar Spanje gepland met de ploeg waar we heel uitgebreid zullen trainen en de nodige rust en begeleiding ervaren.  Daarna zullen we meteen weten waar iedereen staat op het clubkampioenschap. Ik kijk er alvast naar uit!

5. Op welke punten wil je dit jaar progressie boeken?
Vooral de sprint. Ik heb al een aantal keer gemerkt dat ik na een zware wedstrijd snel kan zijn aan de meet. In een klein groepje lukt me dit bijna altijd. Het is enkel wanneer het een pelotonspurt wordt, dat ik een beetje terug zak. Het is niet dat ik niet meer kan sprinten voor een mooie plaats dan, maar ik moet het positioneren in een pelotonspurt nog een beetje beter kunnen. Hier wil ik dan ook aan werken.

6. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven?
Als een all-rounder. Ik kan een beetje van alles. Zo kan ik een berg op maar dalen kan ik bv ook goed. In het tijdrijden weet ik telkens een goede tijd neer te zetten en de spurt in een klein groepje mag ook geen probleem geven. Ik probeer in elk type wedstrijd waar ik aan de start sta mijn best te doen en alles uit de kast te halen.

7.Heb je al bepaalde doelen voorop gesteld voor seizoen 2018?
Nee eigenlijk niet. Natuurlijk hoop ik dat ik mooie koersen mag rijden zoals Valromey bijvoorbeeld. Maar echt toeleggen op een koers doe ik nooit. Elke koers wil ik gewoon op mijn beste kunnen presteren en zal dus altijd mijn best doen. Dit jaar een koers (al is het “maar” een kermiskoers) winnen, zou mijn seizoen als 2e jaar junior meer dan geslaagd maken.

 

Tags: 

Gerelateerde artikels

Stef Loos van Acrog-Balen BC is vandaag derde geworden in de Druivenkoers in Overijse.  Niels Vandeputte was de snelste spurt en won de wedstrijd. "Al vroeg in de wedstrijd ontsnapte er een kleine kopgroep.  Zij kregen maximaal een minuut voorsprong op het peloton. Halverwege koers...
Stef Loos (Dessel) van Acrog Balen BC is winnaar geworden van de Bergprijs in de nieuwelingenwedstrijd te Binkom.  Hij werd ook nog knap vierde in de rituitslag en zijn ploeggenoot Davide Bomboi werd winnaar.
Stef Loos (Acrog - Pauwels Sauzen - Balen BC) is deze nacht overleden aan zijn verwondingen welke hij opliep tijdens de Mémorial Alfred Gadenne, een wedstrijd voor beloften en elites zonder contract. Op een kruispunt dat niet was beveiligd werd een groepje van 3 renners in de flank gereden...
Stef Loos Acrog Balen BC werd derde in de rit Oupeye van de tweedaagse Tour de la Basse Meuse en heeft zo zijn tweede podiumplaats van het seizoen. (2de in Drieslinter). Stef is vorig jaar gestart als wielrenner en is toen nog 2 maanden out geweest door polsbreuk.
Vandaag tijdens de Mémorial Alfred Gadenne in Dottignie gebeurde er een zwaar ongeval waarbij 3 renners betrokken waren. Het zwaarste gewonde slachtoffer is Stef Loos. Hij is met zware verwondingen in het ziekenhuis opgenomen waar hij vecht voor zijn leven. De andere 2 renners zijn buiten...